25/01/2019 18:31

Εφαρμόζεται Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων σε Νεαρούς Παραβάτες – Όλες οι λεπτομέρειες

Ο Οργανισμός «Νοιάζομαι για τους Νέους» και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης στις 23 Ιανουαρίου 2019 συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας και το μνημόνιο υπεγραφει από τον Πρόεδρος της Κυριάκο Νικηφόρου και τον Πρόεδρος του Οργανισμού Άγγελο Ευαγγέλου.

Οι δυο πλευρές είχαν στην συνέχεια συνάντηση για την εφαρμογή του εγκεκριμένου, από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου προγράμματος, με τίτλο  «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων σε Νεαρούς Παραβάτες».

Το πρόγραμμα αφορά, νεαρούς παραβάτες ηλικίας 14-18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται με εξαρτησιογόνες ουσίες.

Σκοπός του προγράμματος είναι, οι νεαροί να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, όπως για παράδειγμα επικοινωνιακές δεξιότητες και τρόπους διαχείρισης θυμού και συναισθημάτων. Ώστε να έχουν μια επιτυχή κοινωνική επανένταξη, σχολική επανασύνδεση σε περιπτώσεις εγκατάλειψης και δημιουργία υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.

Το πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμοστεί από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από Εγκληματολόγους, Σχολική Ψυχολόγο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Κοινωνική Λειτουργό.

Πέραν από τα διάφορα εβδομαδιαία βιωματικά εργαστήρια, οι νεαροί θα έχουν την ευκαιρία να έχουν τον δικό τους μέντορα, ο οποίος θα αποτελεί ένα άτομο πρότυπο για τον ανήλικο, όπου θα μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή μαζί του για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία.

Tags: