23/01/2019 16:31

Να κατατεθεί το πλήρες Σύνταγμα της πΓΔΜ στη Βουλή, ζητά η ΝΔ

Να κατατεθεί στην ελληνική Βουλή ολόκληρο το Σύνταγμα της πΓΔΜ μετά και τις τροποποιήσεις που έγιναν, ζητά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δοθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεξαγωγή της συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και οι πρώτοι ομιλητές του κόμματος υπογραμμίζουν ότι η πΓΔΜ έκανε μια αναθεώρηση υπό αίρεση, γεγονός που σημαίνει, όπως λένε ότι οι αλλαγές δεν θα ισχύσουν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Αθήνα.
«Καλούμαστε να ψηφίσουμε επί μη υπαρκτού Συντάγματος», λένε από την Πειραιώς και υποστηρίζουν ότι το διπλωματικό κείμενο που έχει κατατεθεί κάνει λόγο σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας κάτι που παράγει αποτελέσματα».

«Οι εθνικές γραμμές της χώρας έχουν παραβιαστεί. Αντί να πάρουμε erga omnes σύνθετη ονομασία, δίνουμε erga omnes μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Είναι ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν: θα πουν αυτοί ναι εκεί που 6 Πρωθυπουργοί είπαν όχι;», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαριστεί το αν και πότε θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Tags:
Cheap Website Traffic