16/01/2019 10:34

Αποχή μαθητών σήμερα από σχολεία της Πάφου

Οι μαθητές των τριών σχολείων με το μεγαλύτερο πρόβλημα μετάβασής τους στην Επαρχία Πάφου (Τεχνική Σχολή Πάφου, Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας και Λύκειο και Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς),  κατέχονται από το πρωί σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου.

Στην ανακοίνωση τους οι Οργανωμένοι γονείς Σχολείων  Μέσης Εκπαίδευσης σημειώνουν πως οι μαθητές και οι γονείς της Επαρχίας Πάφου βρίσκονται για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της συμβεβλημένης ιδιωτικής εταιρείας λεωφορείων με την Κυπριακή Δημοκρατία ΟΣΥΠΑ. Εμείς, συνεχίζουν στην ανακοίνωση τους οι  οργανωμένοι γονείς, “εργαζόμαστε αδιάκοπα με στόχο την αγαστή μας συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας. Δυστυχώς,όμως, συχνά εξωτερικοί παράγοντες δυσχεραίνουν το έργο μας”.

Οι Οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως η σημερινή ολοήμερη αποχή αποτελεί το πρώτο μέτρο αντίδρασης τους ενώ στη συνέχεια, καλούν όλους τους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου σε δίωρη αποχή την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

Προσθέτουν μάλιστα, πως τόσο κατά την περσινή σχολική χρονιά όσο και κατά την τρέχουσα, τα δικαιώματα των παιδιών τους πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασής τους στα σχολεία.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ σε έκτακτη γενική συνέλευση που διήρκεσε πέραν των τεσσάρων ωρών χτες  αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να αποδεχθούν την πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών. Οι εργαζόμενοι αρχίζουν, μόλις εξευρεθούν λεωφορεία, να πραγματοποιούν  τα μαθητικά δρομολόγια μέχρι να αναλάβει ο νέος ανάδοχος.

Στην συνέλευση μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι η εταιρεία ΟΣΥΠΑ αποτελεί παρελθόν αφού έχει λάβει ήδη έγγραφη προειδοποίηση για διακοπή του συμβολαίου. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με βάση την πρόταση διασφαλίζεται η συνέχεια της εργοδότησης του προσωπικού από τον νέο ανάδοχο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την ενοικίαση λεωφορείων από 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στην Πάφο. Συγκεκριμένα  προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα , νομικά ή φυσικά πρόσωπα για υποβολή ενδιαφέροντος για κάλυψη των τακτικών και μαθητικών διαδρομών της επαρχίας Πάφου.

Tags:
Cheap Website Traffic