Το απόγευμα Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών της ΣΕΚ

Το απόγευμα Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών της ΣΕΚ

Την ώρα που οι λιμενεργάτες, μέλη της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη και διαμαρτυρία στο Προεδρικό Μέγαρο, η Ομοσπονδία Μεταφορών της ΣΕΚ ενημερώνει σήμερα τους λιμενεργάτες μέλη της για τα τεκταινόμενα στην εργατική κρίση, που συνεχίζει να ταλανίζει την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού της Λεμεσού.

Η Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών της ΣΕΚ θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο οίκημα της, στη Λεμεσό, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μέλη της έχουν ταχθεί στο πλευρό των συναδέλφων λιμενεργατών τους, μελών της ΠΕΟ, που αντιτίθενται στο διορισμό Διαιτητικού Δικαστηρίου για επίλυση της εργατικής διαφοράς που προέκυψε με τη συνομολόγηση της Συλλογικής Σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως λιμενεργάτες, μέλη της ΣΕΚ, συμμετείχαν τόσο στην 24ωρη απεργία της 22ας Δεκεμβρίου 2018, που οργάνωσε η ΠΕΟ, αλλά και στη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας, που την περασμένη Πέμπτη έλαβε εξουσιοδότηση για απεργιακά μέτρα.

Η ΣΕΚ θεωρεί ότι τα εξαγγελθέντα μέτρα από την ΠΕΟ θα είναι επιζήμια και σύρουν χωρίς λόγο σε περιπέτειες τη λιμενική βιομηχανία, με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ