Στήριξη στη συντεχνία τους εκφράζουν οι λιμενεργάτες της ΣΕΚ

Στήριξη στη συντεχνία τους εκφράζουν οι λιμενεργάτες της ΣΕΚ

Η ΠΕΟ δεν εκπροσωπεί όλους τους λιμενεργάτες του λιμανιού της Λεμεσού και οι λιμενεργάτες της ΣΕΚ στηρίζουν πλήρως της ενέργειες της ηγεσίας της συντεχνίας για επίλυση της εργατικής διαφοράς που εκκρεμεί σε σχέση με τη συνομολόγηση της Συλλογικής Σύμβασης τους.

Αυτό αναφέρει η Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών της ΣΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο οίκημα της συντεχνίας, στη Λεμεσό, στο οποίο έλαβε μέρος η πλειοψηφία των λιμενεργατών – μελών της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, έγινε πλήρης ενημέρωση των μελών για τις θέσεις της ΣΕΚ αλλά και για τις ενέργειες που γίνονται για επίλυση της εργατικής διαφοράς.

Η Γενική Συνέλευση, πρόσθεσε, δηλώνει πως η ΠΕΟ δεν εκπροσωπεί με τις ενέργειες και αποφάσεις της όλους τους λιμενεργάτες του λιμανιού της Λεμεσού και πως όσα μέλη της ΣΕΚ συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στο λιμάνι, το έπραξαν καθαρά από αγνά συναδελφικά κίνητρα.

Την ίδια ώρα, η Γενική Συνέλευση των λιμενεργατών εκφράζει ομόφωνα την πλήρη στήριξη της στις ενέργειες της ηγεσίας της ΣΕΚ για άρση του αδιεξόδου, χωρίς να χρειάζονται απεργιακές κινητοποιήσεις. Σημειώνεται δε ότι, αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα έχει η ηγεσία της ΣΕΚ, θα λαμβάνονται και οι ανάλογες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως τόσο οι λιμενεργάτες μέλη της ΠΕΟ όσο και της ΔΕΟΚ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στο λιμάνι Λεμεσού για μεθαύριο Τετάρτη και διαμαρτυρία στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.