Δεν θα φοβηθούν από καμιά απειλή, διαμηνύει ο Τσαβούσογλου στον Τραμπ

Δεν θα φοβηθούν από καμιά απειλή, διαμηνύει ο Τσαβούσογλου στον Τραμπ

“Δεν θα φοβηθούμε από καμιά απειλή”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω τουίτερ δήλωσε πως θα αν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους θα την συντρίψει οικονομικά.

Σε δηλώσεις του στην Άγκυρα, ο  Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι στρατηγικοί συνέταιροι δεν μιλάνε μέσω του τουίτερ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. “Η απόφαση είναι καθαρή. Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε δύο φορές στον Πρόεδρό λέγοντας ότι θα αποσυρθούν από τη Συρία και ζήτησε να υπάρξει συντονισμός με την Τουρκία. Εμείς δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων. Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τραμπ, δέχεται μεγάλη πίεση. Οι μονάδες ασφαλείας για να μην αποχωρήσουν από τη Συρία πιέζουν. Το τελευταίο τουίτ του είναι ένα μήνυμα που αφορά την εσωτερική πολιτική”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι η ιδέα για μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στη Συρία ήρθε έπειτα που η Τουρκία δήλωσε την αποφασιστικότητα της να διεξάγει επιχείρηση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν είναι εναντίον αυτής της ιδέας.

“Δεν θα φοβηθούμε από καμιά απειλή, το είπαμε πολλές φορές ότι δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε καμιά απειλή. Με τις απειλές για την οικονομία δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα. Δεν βρίσκουμε σωστή την απειλή Τραμπ. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιδείξουν τον σεβασμό που μας αξίζει”, ανέφερε.