Απάντηση στις καταγγελίες Ν. Κληρίδη έδωσε το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου

Απάντηση στις καταγγελίες Ν. Κληρίδη έδωσε το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ με ανακοίνωση του απάντησε σήμερα στα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης στην επιστολή του προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Ο κ. Κληρίδης κάνει αναφορά στην επιστολή του σε πιθανό επηρεασμό Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε εκδικάσεις υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου λόγω συγγενικών και/ή εργασιακών σχέσεων που διατηρούν με το συγκεκριμένο Δικηγορικό Γραφείο. Ο κ. Κληρίδης κατονομάζει συγκεκριμένα τους νυν και πρώην δικαστές: Μ. Νικολάτο, Σ. Ναθαναήλ, Λ. Παρπαρίνο, Α. Κραμβή, Μ. Χριστοδούλου, Λ. Καουτζιάνη, Κ. Παμπαλλής, Α. Λιάτσο και Τ. Οικονόμου.

Το Γραφείο Πολυβίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Νίκου Κληρίδη είναι ανυπόστατοι, κακόπιστοι, και, σε τελική ανάλυση, δυσφημιστικοί και απολύτως απαράδεκτοι. Η επιστολή του κ. Νίκου Κληρίδη είναι γεμάτη από ανακρίβειες και υπαινιγμούς και σαφώς προωθεί αλλότριους σκοπούς».

Περαιτέρω, αναφέρει ότι «η εν λόγω επιστολή επιχειρεί απεγνωσμένα και με αστήρικτο τρόπο να σπιλώσει το όνομα του Γραφείου μας και το όνομα και το έργο αξιόλογων δικηγόρων που απασχολήθηκαν ή απασχολούνται σε αυτό και οι οποίοι τυγχάνει να έχουν συγγένεια με μέλη του Δικαστικού Σώματος. Το περιεχόμενο και οι ισχυρισμοί της επιστολής Κληρίδη απορρίπτονται πλήρως και όλα τα νομικά δικαιώματα του Γραφείου μας και των μελών του σε σχέση με τους υπό κρίση ισχυρισμούς επιφυλάσσονται».

Στην επιστολή του, ο Νίκος Κληρίδης προβάλλει επίσης διάφορους ισχυρισμούς σε σχέση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το εν λόγω δικηγορικό γραφείο αποζημίωσε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού του συμβιβαστικά χωρίς να δικαστούν αγωγές τους με τις οποίες διεκδικούσαν αποζημιώσεις λόγω ζημιάς από την αγορά αξιόγραφων. Ο κ. Νικολάτος εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση απαντώντας στις εις βάρος του κατηγορίες.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρεται επίσης στην καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ μετά από προσφυγή που έκανε ο Αγγλοκύπριος πιλότος Νίκολας, αναφέροντας ότι ο ίδιος ανακάλυψε ότι ο γιος ενός εκ των δικαστών του Ανωτάτου (του κου Α. Κραμβή) που αποφάνθηκαν επί της υπόθεσής του ήταν παντρεμένος με την κόρη ενός εκ των συνεταίρων του δικηγορικού γραφείου Χρυσαφίνης και Πολυβίου που εκπροσωπούσε την εταιρεία και ότι το ζευγάρι αυτό εργαζόταν από κοινού στο ίδιο δικηγορικό γραφείο. Και ο κ. Κραμβής εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο κ. Κληρίδης στην επιστολή του για τον ίδιο.

Ο Νίκος Κληρίδης αναφέρθηκε και στη σχέση συγγένειας του Χρ. Τριανταφυλλίδη με τη σύζυγο του Π. Πολυβίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο δικηγόρος Χρίστος Τριανταφυλλίδης δικηγορούσε για δεκαετίες ενώπιον του πατρός του τέως Προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη. Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξέδωσε επίσης ανακοίνωση απαντώντας στους ισχυρισμούς Κληρίδη.

Ο κ. Κληρίδης καταλήγει στην επιστολή του λέγοντας ότι «το εάν οδηγηθήκαμε στην οικονομική κρίση στα πλαίσια εξυπηρέτησης των συμφερόντων μιας οικονομικής ελίτ που εξελίχθηκε με τη μορφή της οικογενειοκρατίας, δημιουργώντας τους Rothschild της Κύπρου, εναπόκειται στην αντικειμενική κρίση του καθενός”.

Στις καταγγελίες του κ. Κληρίδη απάντησε σήμερα με ανακοίνωση του και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ