Υπό κράτηση δύο αλλοδαποί που θα ταξίδευαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας με πλαστά έγγραφα

Υπό κράτηση δύο αλλοδαποί που θα ταξίδευαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας με πλαστά έγγραφα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον δύο αλλοδαπών, ηλικίας 26 και 24 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας 26 χρόνων και μία γυναίκα 24 ετών, συνελήφθηκαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκή χώρα παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα και διαβατήριο.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο 26χρονος παρουσίασε ταυτότητα για την οποία ηγέρθησαν υποψίες ως προς την γνησιότητα της.

Ανακρινόμενος ο άνδρας παραδέχθηκε ότι η ταυτότητα δεν ήταν δική του και ότι είναι πλαστή.

Εξάλλου η 24χρονη γυναίκα κατά τον διαβατηριακό έλεγχο παρουσίασε διαβατήριο, η φωτογραφία του οποίου έφερε εμφανή σημάδια διαφοράς σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Ανακρινόμενη προφορικά η γυναίκα παραδέχθηκε ότι το διαβατήριο που παρουσίασε δεν είναι δικό της.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα, τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης πέντε ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΚΥΠΕ