Την υποψηφιότητά του για τις «προεδρικές» του 2020 εξήγγειλε ο Τορέ στα κατεχόμενα

Την υποψηφιότητά του για τις «προεδρικές» του 2020 εξήγγειλε ο Τορέ στα κατεχόμενα

Ο Ζορλού Τορέ, «βουλευτής» του κόμματος Εθνικής Ενότητας και νυν «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής» δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές» του 2020 γιατί ο «λαός» χρειάζεται έναν «πρόεδρο» της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και όχι έναν ηγέτη κοινότητας.

Κάποιοι προσπαθούν ακόμα να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως ηγέτη κοινότητας ή κοινοτάρχη, ανέφερε ο Τορέ λέγοντας ότι ο ίδιος από μικρός είχε εμπλακεί στον «εθνικό αγώνα». «Αυτό για μένα είναι τρόπος ζωής».

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο Ζορλού Τορέ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο Κυπριακό είπε ότι πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι δεν θα υπάρξει μια λύση ομοσπονδιακή με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Όλοι ξέρουν, συνέχισε, ότι υπάρχουν δύο “κράτη” στην Κύπρο και αυτό πρέπει να εξηγήσουν καλύτερα στη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Τορέ ανέφερε ότι έχει μεταφέρει το αίτημα να είναι ο υποψήφιος «πρόεδρος» από το ΚΕΕ, στο κόμμα του. Σε περίπτωση που υπάρχει άλλος υποψήφιος, συνέχισε, να αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του ΚΕΕ.

Η υποψηφιότητά του, είπε, τυγχάνει υποστήριξης από τον κόσμο ενώ δέχεται απειλείς από αυτούς που υποστηρίζουν την συμβίωση με τους Ε/κ για να εμποδίσουν την υποψηφιότητά του. Και σε αυτούς, δήλωσε, δείχνει σεβασμό γιατί οι εκλογές είναι ένας διαγωνισμός Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ