11/01/2019 14:42

Πρόεδρος Αναστασιάδης:Το αίσθημα ευθύνης των γιατρών θα επιτρέψει την υλοποίηση του ΓεΣΥ

Πέραν της βούλησης της Κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου αλλά και του λαού γενικότερα, το αίσθημα ευθύνης των γιατρών της Κύπρου θα επιτρέψει την υλοποίησης του ΓεΣΥ, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κληθεί να σχολιάσει την χθεσινή απόφαση του ΠΙΣ κατά την αναχώρησή του από το Προεδρικό.

«Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, μέσα από το διάλογο που έχουμε ξεκινήσει, θα αποφασίσει να συμμετέχει», είπε.

Γιατί, πρόσθεσε, πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών θέτει πέρα και πάνω απ’ όλα αυτό που ο όρκος του Ιπποκράτη υπαγορεύει, κάνοντας λόγο και για την  «κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά που διακρίνει τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου».

Γι αυτό, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «και πέραν της βούλησης της Κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου αλλά και του λαού γενικότερα, είμαι βέβαιος ότι το αίσθημα ευθύνης των γιατρών της Κύπρου θα επιτρέψει έτσι ώστε, χρονοδιαγραμματικά όπως έχουν τεθεί, να υλοποιηθεί (το ΓεΣΥ) και θα υλοποιηθεί».

Σε ερώτηση πως θα χειριστεί το θέμα που προέκυψε με τον Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ απάντησε πως «θα το χειριστώ κατά την κρίση μου και εφόσον διευκρινιστούν, όπως ορθώς επισημαίνει και ο Γενικός Εισαγγελέας, κάποια γεγονότα που λείπουν».

Αλλά, διευκρίνισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εγώ αποφασίζω πότε το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται και όχι οποιοσδήποτε άλλος».

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic