10/01/2019 16:05

Το δικαστήριο εξετάζει αύριο την ένσταση της υπεράσπισης για τις χειρόγραφες σημειώσεις του Λ. Τζιωνή

Με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και της Κατηγορούσας Αρχής για την ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή στην κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του πελάτη του ως τεκμήριο στο δικαστήριο, συνεχίζεται αύριο η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στην οικία τους στον Στρόβολο, τον περασμένο Απρίλιο.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η υπεράσπιση του Τζιωνή προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το επίδικο σημειωματάριο, το οποίο ανευρέθηκε στο αυτοκίνητο του παππού του μετά από δική του υπόδειξη, λήφθηκε παράνομα, χωρίς να εκδοθεί ένταλμα έρευνας, και άρα δεν θα πρέπει να επιτραπεί η κατάθεση του στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανδρέας Αναστασίου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε εκδοθεί νέο ένταλμα έρευνας του οχήματος, το οποίο φυλασσόταν στον κλειστό χώρο του ΤΑΕ Λευκωσίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θέση ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να δώσει οποιαδήποτε συγκατάθεση ή εξουσιοδότηση για έρευνα στο όχημα γιατί δεν ήταν δικό του.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου διαφώνησε, εκφράζοντας τη θέση ότι από τη στιγμή που είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας, νομότυπα, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στη βάση του οποίου το αυτοκίνητο βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Αστυνομίας μέχρι την ημερομηνία παράδοσης του, δεν χρειαζόταν να εκδοθεί νέο ένταλμα έρευνας.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή υπέβαλε αίτημα για διεξαγωγή νέας δίκης εντός δίκης για εξέταση της εν λόγω ένστασης το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ορίζοντας την αυριανή ημέρα για αγόρευση των δύο πλευρών επί της εν λόγω ένστασης στο πλαίσιο της κυρίως δίκης.

Η Κατηγορούσα Αρχή επιχείρησε να καταθέσει το σημειωματάριο στο δικαστήριο μέσω του μέλους της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχία Γεώργιου Χρυσάνθου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Κατά την τελευταία δικάσιμο, κατάθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και ο Αστυφύλακας Κωνσταντίνος Αναστασίου, ο οποίος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Εκτός από τον Τζιωνή, κατηγορούμενοι στην υπόθεση, είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Tags:
Cheap Website Traffic