Συνελήφθη στα κατεχόμενα ο Ι. Ιωσήφ που καταζητείται για υποθέσεις απόπειρας φόνου και ναρκωτικών

Συνελήφθη στα κατεχόμενα ο Ι. Ιωσήφ που καταζητείται για υποθέσεις απόπειρας φόνου και ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες στα κατεχόμενα ο Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 ετών από τη Λευκωσία, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου και ναρκωτικών.

Η Αστυνομία είχε εξασφαλίσει δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητούσε τον Ιωσήφ για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταζητούμενος συνελήφθη από την “αστυνομία” στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατοχή του φέρεται να εντοπίστηκε οπλισμός, ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον “δικαστηρίου”.

Η Δικοινοτική Ομάδα Επαφής για το Έγκλημα αναμένεται ότι θα απευθυνθεί προς τις “αρχές” στα κατεχόμενα για την παράδοση του καταζητούμενου στις κυπριακές αρχές και την προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται ως υπόδικοι τρία πρόσωπα, τα οποία παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Πρόκειται για δύο Eλληνοκύπριους, ηλικίας 26 και 33 ετών, και ένα Παλαιστίνιο, ηλικίας 37 ετών, εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών και του αυτόφωρου αδικήματος της κατοχής παράνομης περιουσίας.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε στη Παλλουριώτισσα και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου αναγνώρισε ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του και στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που πυροβόλησαν εναντίον του.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου ορίστηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2019.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος κατηγορούμενος για την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, μαζί με τον 24χρονο αδελφό του, είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι και σε σχέση με υπόθεση ναρκωτικών. Και οι δύο παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Ιανουαρίου 2019.

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ