Ανεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο – Αναμένονται ακόμα λίγες βροχές και χιόνια

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο – Αναμένονται ακόμα λίγες βροχές και χιόνια

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται θερμότερη αέρια μάζα.

Το απόγευμα, στα δυτικά και τα βόρεια, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά και τα νότια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και τα βόρεια, παροδικά συννεφιασμένος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη αλλά, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και ενδεχομένως και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ, από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα καταστούν το πρωί κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, στα δυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νότιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και τοπικά στα ημιορεινά θα υπάρχει το πρωί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ