Επαναρχίζουν το μεσημέρι τα μαθητικά δρομολόγια της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας

Επαναρχίζουν το μεσημέρι τα μαθητικά δρομολόγια της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας

Επαναρχίζουν το μεσημέρι τα μαθητικά δρομολόγια της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας τα οποία το πρωί δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω μη έγκαιρης καταβολής του μισθού των οδηγών.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών στη Λευκωσία, με εκπροσώπους της εταιρείας «Ζήνων» και της εταιρείας η οποία διαθέτει τα περισσότερα λεωφορεία που διενεργούν μαθητικά δρομολόγια.

Υστερα από την εξέλιξη αυτή το μεσημέρι τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μαθητές από τα σχολεία στα οποία φοιτούν σε κοινότητες και στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ζήνων» Λάρνακας, Λουκάς Λουκά το πρωί πραγματοποιήθηκε μια φιλική, όπως είπε, συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, εκπροσώπων της «Ζήνων» και της εταιρείας η οποία διαθέτει τα περισσότερα λεωφορεία που πραγματοποιούν μαθητικά δρομολόγια. Εμείς επιμένουμε να μας δώσουν τον τελικό αριθμό του Κόστους Ανά Χιλιόμετρο (ΚΑΧ) τον οποίο αναμένουμε εδώ και ενάμιση περίπου μήνα».

Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν δεσμευόμαστε για τίποτε μέχρις ότου πάρουμε το ΚΑΧ και να το μελετήσουμε ώστε να γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα λαμβάνουμε μέχρι το τέλος της Σύμβασης. Εάν ο τελικός αριθμός που μας δοθεί είναι ικανοποιητικός τότε θα προχωρήσουμε, σε διαφορετική όμως περίπτωση τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Ο κ. Λουκά ανέφερε ακόμα ότι «τα κόστη των λεωφορείων της εταιρείας «Ζήνων» έχουν αυξηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο που άνοιξαν τα σχολεία και άρχισαν τα μαθητικά δρομολόγια”, ενώ τα χρήματα που λαμβάνει η εταιρεία είναι κατά 25% μειωμένα από αυτά που έπρεπε να λαμβάνει. “Το Υπουργείο Μεταφορών από τον περασμένο Σεπτέμβριο υποσχόταν ότι θα μελετούσε το θέμα του ΚΑΧ, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Προέδρος του Δ.Σ. της «Ζήνων» είπε ότι «ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών ζήτησε από την εταιρεία που διαθέτει τα περισσότερα λεωφορεία που πραγματοποιούν μαθητικά δρομολόγια, όπως οι οδηγοί συνεχίσουν την εργασία τους μέχρις ότου δοθεί ο τελικός αριθμός ΚΑΧ. Η εταιρεία συγκατατέθηκε και έτσι το μεσημέρι τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μαθητές από τα διάφορα σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές όπου φοιτούν» για να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας και σε Κοινότητες της επαρχίας.

ΚΥΠΕ