Βαθύτατη θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος για τον θάνατο του ομογενή Νίκου Μούγιαρη

Βαθύτατη θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος για τον θάνατο του ομογενή Νίκου Μούγιαρη

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του ομογενή Νίκου Μούγιαρη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως “πρόκειται για μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια, αφού η ομογένεια χάνει ένα μεγάλο στήριγμά της και, ευρύτερα, ο ελληνισμός ένα λαμπρό υπόδειγμα”.

“Εκφράζω βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Μούγιαρη, ενός από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του απόδημου κυπριακού ελληνισμού”, είπε ο Πρόεδρος.

“Υπόδειγμα προσωπικής προόδου, δημιουργικότητας και προκοπής, ο εκλιπών υπήρξε και σταθερός υποστηρικτής των οργανώσεων της ομογένειας στις ΗΠΑ και παγκόσμια, ενώ πάντα τον χαρακτήριζαν ευγενείς προθέσεις προσφοράς και αλληλεγγύης”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανεκτίμητη ήταν, επίσης, σημείωσε, “η προσφορά του στον αγώνα για δικαίωση και απελευθέρωση της Κύπρου, λειτουργώντας πάντοτε ως ένας γνήσιος και ένθερμος πατριώτης”.

“Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλη την ομογένεια”, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξάλλου σε δήλωσή του σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε πως ο Μούγιαρης ήταν “μια από τις επιφανέστερες μορφές της ελληνικής κυπριακής διασποράς, ένας άνθρωπος που μεγαλούργησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο ατομικά, επιχειρηματικά, όσο και ως άοκνος και σταθερός ηγετικός παράγοντας των αποδήμων Κυπρίων αλλά και του απόδημου Ελληνισμού γενικότερα”.

Πρόσθεσε πως “η προσφορά του Νίκου Μούγιαρη μέσα από τις διάφορες οργανώσεις, είτε ήταν ο ιδρυτής και πρωταγωνιστής ορισμένων, είτε ο μόνιμος υποστηρικτής της ΠΣΕΚΑ και πολλών άλλων οργανώσεων, δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα”.

“Πρόκειται πράγματι για μια μεγάλη απώλεια για τον απόδημο κυπριακό ελληνισμό. Ο Πρόεδρος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, στην οικογένειά του, και σίγουρα κρατάμε στη μνήμη μας το παράδειγμά του, ένα παράδειγμα ενός απλού μετανάστη, ο οποίος από τις σπουδές κατάφερε να κτίσει ένα όνομα και να αφήσει μια σπουδαία κληρονομιά, όχι μόνο υλική αλλά και ηθική”, σημείωσε ο κ. Προδρόμου .