“Δεν νοείται λύση που να προνοεί εγγυήσεις, παρουσία στρατευμάτων”

“Δεν νοείται λύση που να προνοεί εγγυήσεις, παρουσία στρατευμάτων”

Απαρέγκλιτη αρχή και θέση μας είναι πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια λύση, που θα μετατρέπει τη χώρα μας σε κινούμενο της όποιας τρίτης χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «δεν νοείται λύση, που να προνοεί εγγυήσεις, παρουσία στρατευμάτων, δικαιωμάτων που στην ουσία καταστρατηγούν κάθε δημοκρατική αρχή».

Μιλώντας μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και διάλογο για να επιτύχει μια λύση που θα φέρει την ειρήνη στον τόπο μας.

Μια λύση, είπε, «που θα φέρει τη σταθερότητα, αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα μέσα από τις πρόνοιες, μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, να διασφαλιστούν οι βασικές ευρωπαϊκές αρχές, να κατοχυρωθεί το διεθνές δίκαιο».

Αλλά, πρόσθεσε, «και να επιτύχουμε έτσι ώστε η νέα κατάσταση πραγμάτων που θα προκύψει, ευελπιστώ, εύχομαι και προσεύχομαι, με την ανάλογο συμπεριφορά της Τουρκίας, που αναμένουμε να είναι εκείνη η κίνηση, εκείνες οι προσπάθειες ή εκείνες οι θετικές ενέργειες, που θα μας δώσουν ένα Κράτος που να μπορεί να λειτουργήσει, που να μπορεί να είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο».

Ένα Κράτος, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «που να ανήκει στους νόμιμους κατοίκους του για να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για έναν πραγματικά ευοίωνο μέλλον», τονίζοντας ότι «αυτή είναι η προσπάθεια μας».

Απαρέγκλιτη αρχή και θέση μας, ανέφερε περαιτέρω, «είναι πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια λύση που θα μετατρέπει τη χώρα μας σε κινούμενο της όποιας τρίτης χώρας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «δεν νοείται λύση που να προνοεί εγγυήσεις, παρουσία στρατευμάτων, δικαιωμάτων, που στην ουσία καταστρατηγούν κάθε δημοκρατική αρχή».

Τέλος, ευχήθηκε «σε όλους ό,τι καλύτερο για το νέο χρόνο, υγεία, προσωπική και ευρύτερα οικογενειακή ευτυχία, προκοπή σε ό,τι προσπάθειες καταβάλλουμε για ευημερία του συνόλου και βεβαίως το βάρος περισσότερο σε εμάς εναπόκειται μέσα από πολιτικές να δούμε ότι οι ευάλωτες ομάδες του λαού μας παίρνουν το μέρισμα από την οικονομική ανάπτυξη που παρατηρείται στη χώρα μας».

Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος προϊστατο της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «την ίδια ώρα, Μακαριότατε, με ιδιαίτερη προσοχή πάντοτε σας ακούω όπως ακούω και τις πολιτικές δυνάμεις».

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ