​ Απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν με στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ

​ Απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν με στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Απάντηση μέσω στίχων του Μπέρτολτ Μπρεχτ έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Σαμοθράκη.

«Χθες είδα στα δελτία των ειδήσεων ότι ο φίλος Πρόεδρος Ερντογάν, απευθυνόμενος στο λαό της Σμύρνης, σε πολίτες της Σμύρνης, θέλησε να τους διαβάσει στίχους ενός ποιήματος που υμνεί τον πόλεμο. Εγώ σήμερα εδώ, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη, και κυρίως απευθυνόμενος σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους και στις δύο ακτές του Αιγαίου δεν θα θυμηθώ στίχους του πολέμου, αλλά στίχους ενός ποιητή που ύμνησε την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη χειραφέτηση, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που έγραψε το εξής:

“Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει, έχει όμως ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται”, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τελετής ανακήρυξης του σε Επίτιμο Δημότη Σαμοθράκης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα πάντα συμβόλιζε την προσπάθεια για την ειρήνη, τις μεγάλες αξίες της λευτεριάς και της πανανθρώπινης δικαιοσύνης. « Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό έχουμε τη σιγουριά των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που είναι ετοιμοπόλεμες, ακριβώς επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη και θα την υπερασπιστούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα τους αίματός μας, όπως θα υπερασπιστούμε και την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας», κατέληξε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία Uncategorized