Η Κυπριακή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής συμβουλεύει τα μέλη να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής συμβουλεύει τα μέλη να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, δηλώνει ότι υπό τις παρούσες περιστάσεις και τα υφιστάμενα δεδομένα είναι υποχρεωμένη να συμβουλεύσει τα μέλη της να μην συμμετέχουν σε ένα σχέδιο που εν τη γενέσει του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Καλεί δε  όλους τους αρμόδιους φορείς όπως αφουγκραστούν τις ανησυχίες και του προβληματισμούς του ιατρικού κόσμου και προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και ρυθμίσεις που να καθιστούν το ΓεΣΥ βιώσιμο και λειτουργικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αρχικά ότι η Εταιρεία συμφωνεί και στηρίζει τις προσπάθειες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού, ανταποδοτικού και βιώσιμου ΓεΣΥ προς όφελος των ασθενών.

Προστίθεται ότι οι αποφάσεις της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ πρέπει να αποτελέσουν τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με όλους του αρμόδιους φορείς.

Η Εταιρεία περαιτέρω εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό “για τα κενά, τις ασάφειες και κυρίως τη βιωσιμότητα” του προτεινόμενου σχεδίου και των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχει στην υγεία των πολιτών τυχόν αποτυχία του.

Tags ΓΕΣΥ
Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ