Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της «Σοφίας» που θα διαρκέσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Αττική πλήττεται από έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ η Πάρνηθα έχει σκεπαστεί από το χιόνι.  Το θερμόμετρο στα ορεινά της Αττικής δείχνει υπό το μηδέν, ενώ για λόγους ασφαλείας η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο από το τελεφερίκ και πάνω.

Έντονα είναι τα φαινόμενα και στη Μακεδονία, ενώ στη Θεσσαλονίκη χιονίζει στα ορεινά με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα με κλείσιμο δρόμων και απαγόρευση εξόδου σε ορισμένες εθνικές οδούς, ενώ Δήμοι και Περιφέρειες έχουν ανοίξει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την προστασία των αστέγων.
(ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΜΚ)