Ισχυροί άνεμοι απόψε, βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Ισχυροί άνεμοι απόψε, βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Ισχυρούς άνεμους απόψε και αύριο το πρωί, μεμονωμένες βροχές και χιόνι ακόμη και στα πιο χαμηλά ορεινά την Κυριακή, αλλά και νέο χαμηλό βαρομετρικό τη Δευτέρα, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για τις καιρικές συνθήκες ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ιάσωνας Χριστοδούλου, ανέφερε ότι «απόψε αναμένουμε ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας». Διευκρίνισε ότι αυτό το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και αύριο στο μέσο του πρωινού.

Παράλληλα, πρόσθεσε, «θα έχουμε και κάποιες μεμονωμένες βροχές και δεν αποκλείεται και κάποια μεμονωμένη καταιγίδα, ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό της νύχτας θα είναι οι σφοδροί άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή».

Σε ερώτηση αν αυτό αφορά κυρίως τα παράλια, απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «και στο εσωτερικό δεν αποκλείεται να έχουμε 5 ίσως και 6 μποφόρ κατά διαστήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου η θερμοκρασία θα πέσει απόψε στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 στα υψηλότερα ορεινά».

Σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες της Παρασκευής ανέφερε ότι «αναμένουμε και πάλι κατά διαστήματα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες».

Όπως προανέφερα, είπε, «αρχικά θα έχουμε ισχυρούς ανέμους, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν σταδιακά».

Η θερμοκρασία, πρόσθεσε ο ίδιος, θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα  ψηλότερα ορεινά .

Για το Σαββατοκύριακο, η πρόβλεψη είναι ότι κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και πάλι μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή, είπε ο κ. Χριστοδούλου, «ενδεχομένως να έχουμε και χιόνι και χαμηλότερα στα ορεινά.  Πιθανόν να έχουμε χιόνι ή χιονόνερο από 1.000 – 1.200 μέτρα».

Περιμένουμε και μια σταδιακή πτώση στη θερμοκρασία για να κυμανθούμε κάτω από τις κλιματολογικές τιμές, πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ανέφερε, «θα επηρεάσει την Κύπρο ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο προέρχεται από τα βορειοδυτικά». Θα έχουμε αρκετές βροχές, είπε, προσθέτοντας ότι αναμένουμε και πάλι χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά αυτή τη φορά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στη θερμοκρασία της Κυριακής.

Κατηγορία ΚΑΙΡΟΣ