Χρηματικό ποσό, τραπουλόχαρτα, φίσιες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατέσχεσε η αστυνομία τον τελευταίο μήνα

Χρηματικό ποσό, τραπουλόχαρτα, φίσιες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατέσχεσε η αστυνομία τον τελευταίο μήνα

Κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, η Αστυνομία, όπως και κάθε χρόνο, εντατικοποίησε τις στοχευμένες επιχειρήσεις της για την πάταξη του φαινομένου της κυβείας και του παράνομου τζόγου.

Η εκστρατεία της Αστυνομίας περιλαμβάνει καθημερινούς ελέγχους σε χαρτοπαικτικές λέσχες, σωματεία, καφενεία, πρακτορεία στοιχημάτων και άλλα υποστατικά, με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον σε αυτά διεξάγεται κυβεία και τζόγος κατά παράβαση της σχετικής Νομοθεσίας.

Από τις 6 Δεκεμβρίου, 2018, μέχρι και σήμερα 3 Ιανουαρίου, 2019, η Αστυνομία διενήργησε ελέγχους σε 31 υποστατικά, όπου μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, συνολικά 2848 τραπουλόχαρτα, 683 φίσιες, 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 2854 ευρώ.

Συνολικά 160 πρόσωπα εντοπίστηκαν να επιδίδονται σε κυβεία και κατηγορήθηκαν γραπτώς, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση των αδικημάτων που διέπραξαν. Μεταξύ αυτών και οι υπεύθυνοι 28 υποστατικών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφού επέτρεπαν τη διεξαγωγή κυβείας στα υποστατικά τους.

Περαιτέρω, η Αστυνομία διερευνά εναντίον ενός υπευθύνου υποστατικού, υπόθεση ηλεκτρονικού τζόγου και εναντίον ενός υπευθύνου υποστατικού, υπόθεση παράνομης διεξαγωγής στοιχημάτων ιπποδρομιών.

Έχοντας ως στόχο την πάταξη των φαινομένων της κυβείας και του παράνομου τζόγου, η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά την εκστρατεία στοχευμένων ελέγχων.

Κατηγορία ΕΓΚΛΗΜΑ