Απλοποίηση όρων για ένταξη γιατρών στο σύστημα υγείας ζήτησε η Θεοχάρους

Απλοποίηση όρων για ένταξη γιατρών στο σύστημα υγείας ζήτησε η Θεοχάρους

Απλοποίηση των όρων με τους οποίους οι γιατροί θα ενταχθούν στο σύστημα υγείας ζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους. Παράλληλα, έκανε λόγο για τραγικά αποτελέσματα αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο η αυτονόμηση των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Θεοχάρους δήλωσε σήμερα ότι «όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας εμείς το στηρίζουμε, το στηρίξαμε και θα το στηρίζουμε με πάθος γιατί θα είναι μια κατάκτηση για τους ανυπεράσπιστους πολίτες αυτού του τόπου, για τους λιγότερο προνομιούχους, για αυτούς που βασανίζονται περισσότερο».

«Βλέπουμε όμως ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται έχουν πολλά λάθη και για αυτό η αντίδραση των γιατρών, η άρνησή τους να ενταχθούν, είτε ανήκουν ήδη στο δημόσιο στο τομέα είτε ανήκουν στον ιδιωτικό, θα δημιουργήσει, θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση, προβλήματα, γιατί με το αποφασίζουμε και διατάζουμε δεν πρόκειται να εντάξει γιατρούς στο ΓεΣΥ», πρόσθεσε.

Άρα, συνέχισε, «θα πρέπει να απλοποιηθούν οι όροι με τους οποίους οι γιατροί θα ενταχθούν στο σύστημα υγείας».

Τέλος, ανέφερε ότι η αυτονόμηση των νοσοκομείων «αν δεν γίνει με το σωστό τρόπο, πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγήσει στα τραγικά παραδείγματα που έχουμε από το παρελθόν, στις κυπριακές αερογραμμές, στην ΣΚΤ και πολλά αλλά ανάλογα και θα βρεθούμε κάποια στιγμή να δούμε τα κρατικά νοσηλευτήρια να πέφτουν στα χέρια των αετονύχηδων, οι οποίοι ακονίζουν τα νύχια τους, και έχουμε πληροφορίες για αυτό».