Στα κρατητήρια για 4 μέρες πέντε πρόσωπα για οχλαγωγία στην Ξυλοφάγου

Στα κρατητήρια για 4 μέρες πέντε πρόσωπα για οχλαγωγία στην Ξυλοφάγου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον πέντε προσώπων, μεταξύ των οποίων δύο 15χρονοι και δύο 16χρονοι, από τη Ξυλοφάγου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κοινής επίθεσης, ανησυχίας, οχλαγωγίας, κλοπής, εμπρησμού και κακόβουλης βλάβης.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στην Ξυλοφάγου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ανήλικοι και ένας 21χρονος συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, ύστερα από καταγγελία ότι χθες τα ξημερώματα συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητα τους σε περιοχή στη Ξυλοφάγου και προκαλούσαν ανησυχία.

Με την άφιξη της Αστυνομίας στην περιοχή οι νεαροί φέρονται να άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αστυνομικά οχήματα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τριών ακόμα προσώπων, ενός 21χρονου και δύο 16χρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από την Αστυνομία δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, σχετικά με την οχλαγωγία και για υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου.

Για την υπόθεση η Αστυνομία συνέλαβε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ένα 31χρονο επίσης από τη Ξυλοφάγου, ενώ αριθμός προσώπων θα κληθούν για ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.