Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα λόγω καιρού

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα λόγω καιρού

Στα δύο κόπηκε ο δρόμος στη Λυθράγκωμη, ενώ λόγω κατολίσθησης ο δρόμος, που ενώνει τον Βαθύλακα με τα άλλα χωριά της περιοχής κατέστη απροσπέλαστος.

Όμως, όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, το μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε με την υποχώρηση εδάφους σε σημείο του κύριου δρόμου Τρικώμου – Καρπασίας. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι έχει φύγει το υπόστρωμα και ένα κομμάτι της ασφάλτου, ενώ υποχώρησαν και τα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο η κυκλοφορία να διεξάγεται με μία μόνο λωρίδα.

Το σημείο επισκέφθηκε ο «υπουργός συγκοινωνιών» Τολγκά Ατακάν, ο οποίος δήλωσε ότι «όταν εμείς μπαζώναμε τα ρέματα, τώρα αυτή είναι η απάντηση της φύσης».

Ο κ. Ατακάν ανέφερε ότι θα αλλάξει ο τρόπος που σχεδιάζουν την κατασκευή του οδικού δικτύου και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές σε έργα που έχουν γίνει με την προϋπόθεση ότι η Κύπρος είναι μια χώρα ξηρασίας. Οι τελευταίες βροχές μας έδειξαν ότι πρέπει να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας, πρόσθεσε.

Η περιοχή Τρικώμου και η χερσόνησος της Καρπασίας πλήγηκαν πιο έντονα από τα καιρικά φαινόμενα που αυτή τη φορά χτύπησαν στα ανατολικά.