24/12/2018 15:15

Σε επιφυλακή οι αρχές στην Βαρκελώνη ύστερα από συστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατική ενέργεια

Οι αρχές στη Βαρκελώνη τέθηκαν σε ύψιστη επιφυλακή την Δευτέρα ύστερα από συστάσεις του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατική απειλή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η σύσταση του αμερικανικού υπουργείου, που ανέβηκε και στο τουίτερ, αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος σε σημεία όπου υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και λεωφορείων στην περιοχή Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης. Αναφέρεται ότι οι τρομοκράτες ενδεχομένως να κτυπήσουν τελείως απροειδοποίητα σε σημεία όπου συγκεντρώνονται πολλοί τουρίστες , σε σταθμούς και άλλους δημόσιους χώρους.

Ο υπουργός εσωτερικών της Καταλονίας δήλωσε πως η αστυνομία επεξεργάζεται αυτή την απειλή και πως κάθε απειλή και σύσταση λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Η εφημερίδα Ελ Παϊς, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές μετέδωσε πως η αστυνομία αναζητά έναν Μαροκινό ηλικίας 30 ετών ο οποίος κατέχει άδεια οδηγού λεωφορείου.  Εξάλλου η εφημερίδα `El Periodico de Catalunya` μετέδωσε πως η αστυνομία έχει πληροφόρηση πως ο άνδρας ενδεχομένως να προσπαθήσει να οδηγήσει το λεωφορείο πάνω στο πλήθος σε δημόσιο χώρο.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ότι ψάχνει για έναν 30χρονο άνδρα ωστόσο περιορίστηκε να αναφέρει ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους.

Τον Αύγουστο του 2017 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας 22χρονος Μαροκινός οδήγησε το λεωφορείο του στο πλήθος στην περιοχή Λας Ράμπλας

Tags:
Cheap Website Traffic