23/12/2018 14:31

Πυρκαγιά σε οικία από θερμάστρα πετρελαίου, με εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε οικία στην περιοχή Λαϊκή Λευκοθέα στη Λεμεσό, την ώρα που εντός αυτής βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης με τα παιδιά του, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πυρκαγιά υπέστη εγκαύματα.

Σύμφωνα με δελτίου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ακτινοβολία θερμότητας της θερμάστρας πετρελαίου σε δοχείο το οποίο περιείχε πετρέλαιο και αφέθηκε πλησίον της.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις 10.46 το πρωί. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 11.16.

Όπως αναφέρεται, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην κουζίνα, ενώ από τον καπνό και τη θερμότητα σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο ιδιοκτήτης οποίος βρισκόταν εντός της οικία με τα παιδιά του, στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πυρκαγιά υπέστη εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους πυροσβέστες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Εντός της οικίας βρέθηκε νεκρό ένα σκυλάκι.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε καφεστιατόριο στην Πάφο, φαίνεται εκ πρώτης όψεως να οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα.

Tags: