23/12/2018 11:08

Ελεάννα Χριστινάκη: Η Κύπρια «θηλυκός Αντεντοκούμπο»

«Τα αγαθά κόποις κτώνται», λέει ένα αρχαίο ρητό και τα επιτεύγματά της αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο «θηλυκός Αντεντοκούμπο», όπως έχει χαρακτηριστεί, το κορίτσι με το σπάνιο ταλέντο, που σε ηλικία μόλις 14 ετών άφησε πίσω του οικογένεια και φίλους, προκειμένου να κυνηγήσει τα όνειρά του, πρώτα στα ελληνικά και έπειτα στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά παρκέ, δεν τα βρήκε όλα ρόδινα στη ζωή.

Οι επιτυχίες δεν της χαρίστηκαν ούτε ήταν τυχαίες. Από τις επίπονες προπονήσεις μέχρι τελικής πτώσεως και τα καψόνια στα boot camp με Αμερικανούς πεζοναύτες μέχρι την κλήση στην Εθνική Ελλάδος και τη μετεγγραφή στην ισπανική Γκέρνικα, η ζωή της κυπριακής καταγωγής μπασκετμπολίστριας, Ελεάννας Χριστινάκη (κόρης του προπονητή και πρώην τερματοφύλακα, Νώντα Χριστινάκη και της δημοσιογράφου, Αφροδίτης Αυγουστίνου), θυμίζει περισσότερο… Survivor παρά ζωή αθλήτριας!

Η ίδια πάντως δεν εφησυχάζει. Στα 22 της χρόνια απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της, αλλά συνεχίζει να δουλεύει με ήθος και αφοσίωση, σεμνά και ταπεινά, μεθοδικά και στοχοπροσηλωμένα, τονίζοντας πως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη της!

Διαβάστε τη συνέντευξή της στον Φιλελεύθερο

 

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic