21/12/2018 14:57

H The Coca-Cola Company ενισχύει τη συνεργασία της με την εταιρεία Ioniqa Technologies για τη μετατροπή των δύσκολα ανακυκλώσιμων πλαστικών PET σε υψηλής ποιότητας PET, κατάλληλου για τη χρήση σε συσκευασίες τροφίμων

Η νέα δανειακή σύμβαση με την Ioniqa αντανακλά την επένδυση της εταιρείας σε νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2018- Η The Coca-Cola Company ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία επέκτασης δανείου με την ολλανδική εταιρεία Ioniqa Technologies, με σκοπό να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της ιδιόκτητης τεχνολογίας της Ioniqa, για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ανακυκλώσιμου ΡΕΤ, από δύσκολα ανακυκλώσιμα απορρίμματα PET. Η συμφωνία είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η χρήση υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένου PET, στα μπουκάλια της The Coca-Cola Company.

Η επένδυση αυτή αντανακλά το παγκόσμιο όραμα της Εταιρείας για τη δημιουργία ενός Κόσμου Χωρίς Απορρίμματα, που αφορά και στον στόχο παραγωγής συσκευασιών από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2030. Η νέα τεχνολογία υποστηρίζει την κυκλική οικονομία των πλαστικών καθώς επιτρέπει σε συσκευασίες, όπως μπουκάλια από χρωματιστό PET, τα οποία κάποιες φορές δεν συμπεριλαμβανόντουσαν στη διαδικασία ανακύκλωσης, να ανακυκλώνονται σε ποιοτικές και κατάλληλες για τη χρήση σε τρόφιμα συσκευασίες.

Η συμφωνία αυτή θα επιταχύνει την τεχνολογία ανακύκλωσης της Ioniqa για το PEΤ. Η Ioniqa έχει αναπτύξει μία ιδιόκτητη τεχνολογία ανακύκλωσης που είναι σε θέση να μετατρέπει δύσκολα ανακυκλώσιμα απορρίμματα ΡΕΤ, όπως χρωματιστά μπουκάλια, σε καθαρά δομικά στοιχεία πολυμερούς, που μπορούν αργότερα να μετατραπούν σε υψηλής ποιότητας ΡΕΤ. Η τεχνολογία έχει ήδη εγκριθεί  από το σύνολο των εταίρων της αλυσίδας αξίας και βρίσκεται υπό κατασκευή ένα νέο βιομηχανικό εργοστάσιο 10 kMT στην Ολλανδία, με στόχο να λειτουργήσει το 2019.

«Η επένδυσή μας σε νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες ανακύκλωσης, είναι μία ευκαιρία να γεφυρώσουμε το κενό που υπάρχει, προκειμένου να πετύχουμε πιο γρήγορα την κυκλική οικονομία για το PET», είπε ο Robert Long, Διευθύνων Σύμβουλος Καινοτομίας της The Coca-Cola Company. «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη δημιουργία και ανάπτυξη σωστών εταιρικών σχέσεων και πρωτοβουλιών- όπως με την Ioniqa- υποστηρίζοντας το όραμά μας για έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

«Η συνεργασία με την The Coca-Cola Company είναι μία ακόμη επικύρωση προς το ταξίδι μας για μία μοναδική διαδικασία,  που θα μετατρέπει το δύσκολα ανακυκλώσιμο PET σε υψηλής ποιότητας, κατάλληλο για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων υλικό», είπε ο Tonnis Hooghoudt, Διευθύνων Σύμβουλος της Ioniqa. «Η διαδικασία της Ioniqa επιτρέπει τη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση πλαστικών υλικών, που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα ανακυκλωνόντουσαν, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υψηλής ποιότητας, PET κατάλληλο για χρήση σε συσκευασίες τροφίμων. Η λειτουργία του εργοστασίου μας το 2019 είναι το επόμενο στάδιο για τη μετατροπή του δύσκολα ανακυκλώσιμου πλαστικού PET σε ένα ευρύτερα χρησιμοποιούμενο ανακυκλωμένο υλικό, υποστηρίζοντας το όραμα της Coca-Cola».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ήδη, η Α/φοί  Λανίτη, από το 2015 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί στις φιάλες αναψυκτικού, εξοικονομώντας περίπου 18 τόνους πλαστικού ετησίως, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 45 τόνους CO2 έμμεσων εκπομπών. Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 35% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) στις συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2025.

Σχετικά με την The CocaCola Company

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της κάποια από τα πιο σημαντικά εμπορικά σήματα παγκοσμίως, όπως ροφήματα με βάση τη σόγια AdeΖ, πράσινο τσάι Ayataka, τα νερά Dasani, χυμούς και νέκταρ Del Valle, Fanta, καφέ Georgia, τσάι και καφέ Gold Peak, Honest Tea, smoothies και χυμοί Innocent, χυμοί Minute Maid, αθλητικά ποτά Powerade, χυμοί Simply, Smartwater, Sprite, Vitaminwater και νερό καρύδας ZICO. Το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας μετασχηματίζεται διαρκώς, μειώνοντας τη ζάχαρη στις ήδη υπάρχουσες μάρκες και κυκλοφορώντας καινοτόμα, νέα προϊόντα. Η εταιρεία εργάζεται συστηματικά για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανανέωση του νερού και την προώθηση της ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company απασχολεί περισσότερους από 700.000 εργαζόμενους και συνεργάτες, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Μάθετε περισσότερα στο Coca-Cola Journey στο https://www.coca-colacompany.com/ και στα Social Media κανάλια: Twitter, Instagram, Facebook και LinkedIn.

Η μάρκα fairlife® ανήκει στην εταιρία fairlife LLC, την κοινοπραξία μας με την Select Milk Producers Inc. Τα προϊόντα της fairlife διανέμονται από την εταιρεία και ορισμένους από τους εμφιαλωτές της.

Σχετικά με την Εταιρεία Ioniqa Technologies

Η Ioniqa είναι μια καθαρή τεχνολογία «spinoff» από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, που ειδικεύεται στη δημιουργία αξίας των απορριμμάτων,  χρησιμοποιώντας την κυκλική της τεχνολογία. Με μία αποδοτική διαδικασία, η Ioniqa είναι σε θέση να γεφυρώσει το κενό των πλαστικών, ξεκινώντας από τα πλαστικά PET. Η βραβευμένη αυτή καινοτομία μετατρέπει όλα τα είδη και χρώματα των απορριμμάτων PET σε πολύτιμες πηγές, για παρθένας ποιότητας ανακυκλωμένο PET. Οι διαδικασίες upcycling για άλλους τύπους πλαστικών ερευνώνται και αναμένεται να ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic