20/12/2018 15:24

Η Παιδοβουλή ζητά μηχανισμό για ενημέρωση υπηρεσιών για προβλήματα στα σχολεία

Οι σοβαρές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ταλανίζουν την Κύπρου τον τελευταίο μήνα δεν άργησαν να φανούν και στα δημόσια σχολεία και παρουσιάζεται για μια ακόμα φορά η άμεση ανάγκη υιοθέτησης μιας συστηματικής και ολιστικής προσέγγισης για την αναγνώριση αλλά και αντιμετώπιση των κινδύνων σε ένα σχολείο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κυπριακή Παιδοβουλή.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, καθίσταται αναγκαία και η σύσταση ενός Ενιαίου Μηχανισμού μέσω του οποίου θα ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα προβλήματα ενός σχολείου, θα συντονίζονται και στη συνέχεια θα λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων με τρόπο που να εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών στα δημόσια σχολεία.

“Δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα που εγείρεται το ζήτημα της ασφάλειας και της υγείας στις σχολικές μονάδες και η Κυπριακή Παιδοβουλή έχει δηλώσει ρητά ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, και στις δύο συνόδους που έγιναν για το εν λόγω ζήτημα, πως τα προβλήματα της ασφάλειας και της υγείας είναι ουκ ολίγα και επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν μέσω ενός ολοκληρωμένου πλαισίου πολιτικής” αναφέρει.

Προσθέτει ότι “χωρίς να ισοπεδώνουμε τα μέχρι στιγμής διαβήματα σε σχέση με την φύλαξη των σχολικών μονάδων, βρισκόμαστε σήμερα στην δυσάρεστη θέση να παρατηρούμε πως τρέχουμε πάλι πίσω από τα γεγονότα. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε τους αρμόδιους να θέσουν το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων”.

Tags:
Cheap Website Traffic