17/12/2018 02:00

Παταγώδης αποτυχία του Apple Watch ως ιατρικό εργαλείο

Η συσκευή που είχε λανσαριστεί με πολλούς τρόπους από την Apple αποδείχθηκε αναξιόπιστη και δυνητικά επικίνδυνη για όσους πάσχουν από καρδιακή αρρυθμία

Εδώ και πολλούς μήνες η Apple προετοιμάζει τους πελάτες της για το Apple Watch, ανακοινώνοντας με κάθε επισημότητα ότι η συσκευή θα μπορεί να μετρά τους χτύπους της καρδιάς και θα είναι σε θέση να προειδοποιεί τους χρήστες για τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Επίσης, είχε ανακοινώσει μία πλειάδα από εμπλουτισμένες λειτουργίες που θα έσωζαν ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση που δημοσιεύει σήμερα η Washington Post, το Apple Watch δεν απευθύνεται σε άτομα που έχουν διαγνωσμένο πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας (κολπική μαρμαρυγή), ακυρώνοντας αυτόματα τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Apple είχε ανακοινώσει πώς θα ενσωματώσει ένα μικροσκοπικό αισθητήρα στο νέο λουράκι. Και ενώ η συσκευή σήμερα ελέγχει μόνο τον καρδιακό ρυθμό (παλμούς), με τον αισθητήρα να προβλέπει και να ενημερώνει ο χρήστης αντιμετωπίζει κίνδυνο εγκεφαλικού.

Το KardiaBand έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία AliveCor και χρησιμοποιεί το νευρωνικό δίκτυο του χρήση, προκειμένου να αναλύσει και να προβλέψει τον καρδιακό ρυθμό με βάση το ιστορικό του και μία σειρά δεδομένων που του έχουν εισαχθεί και με τα οποία μπορεί να συγκρίνει τα άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθεια από τους υγιείς.

Η συσκευή μετρά τον καρδιακό ρυθμό κάθε πέντε δευτερόλεπτα και αν ο σφυγμός ξεφύγει, τότε ενημερώνει τον χρήστη. Η έξυπνη λειτουργία του είναι ότι καταλαβαίνει τί είναι φυσιολογικό για τον χρήστη και πότε πάει να ξεπεραστεί το δεδομένο αυτό.

Ωστόσο, οι ειδικοί που έπρεπε να δώσουν την άδεια στην Apple για κάτι τόσο σοβαρό, αρνήθηκαν, καθώς όπως «διέγνωσαν» το ρολόι δεν έχει τις ιδιότητες που η εταιρεία του παρουσίασε δημόσια.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι προειδοποιήσεις του ρολογιού είναι πολύ άκυρες και ενδέχεται να προκαλέσουν στρες σε άτομα που έχουν κολπική μαρμαρυγή και βασίζονται σε αυτό.

gazetta.gr

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic