16/12/2018 20:30

Δρ. Ανδρέας Άσπρος: Ο επιτυχημένος Αισθητικός Οδοντίατρος μας ανοίγει την καρδιά του

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε πραγματικά χαρούμενος/ή;

Δεν υπάρχει τελευταία φορά. Πάντα προσπαθώ να είμαι χαρούμενος. Είναι, αν θέλετε, μια στάση ζωής. Κάθε πρωί που σηκώνομαι και είμαι υγιής, βλέπω την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που αγαπώ και όλο τον κόσμο να είναι καλά και να είμαστε αγαπημένοι, μπορώ να πάω στην δουλειά μου και να κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό για μένα είναι η υπέρτατη χαρά, ευλογία και δοξολογία προς τον Θεό!

Τι σας κάνει να γελάτε με την καρδιά σας;

Το καλό χιούμορ για μένα προσωπικά είναι κάπως extreme, με την έννοια ότι μπορεί να παρεξηγηθώ από κάποιον που δεν με γνωρίζει καλά. Αυτό φυσικά δεν με ενοχλεί, γιατί προτιμώ πάντα να

Δρ. Ανδρέας Άσπρος

απολαμβάνω το χιούμορ και να γελώ με την καρδιά μου μπροστά στους πραγματικούς μου φίλους οι οποίοι με καταλαβαίνουν και με εκτιμούν.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας, αυτή την περίοδο;

Προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου. Από εκεί και πέρα, σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, στόχος μου είναι να συνεχίσω να ασκώ το επάγγελμά μου με τις αρχές και το στυλ που θέλω εγώ και μέσα από αυτό να βοηθήσω να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή όσων περισσότερων ανθρώπων οι οποίοι εκτιμούν τον τρόπο και το στυλ με τον οποίο ασκώ την Οδοντιατρική. Θέλω να αφήσω το δικό μου σημάδι στην Οδοντιατρική επιστήμη, δημιουργώντας ένα καινούργιο τρόπο σκέψης και προσέγγισης ο οποίος θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους Οδοντίατρους ο περισσότερος κόσμος και παράλληλα να μεταλαμπαδεύσω αυτές τις αρχές στους πιο νέους συναδέλφους.

Θα προτιμούσατε να είχατε ένα κουμπί με το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε πίσω τον χρόνο ή ένα κουμπί για να σταματήσετε τον χρόνο;

Ο χρόνος είναι μια ασύλληπτη παράμετρος στην ζωή μας. Σκεφτείτε ότι όσο ισχυρός και πλούσιος μπορεί να είναι κάποιος, δεν μπορεί ούτε να αγοράσει, ούτε να σταματήσει, ούτε να πάρει μπροστά ή πίσω τον χρόνο. Επομένως, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο δευτερόλεπτο, κάνοντας πράγματα τα οποία πιστεύουμε και αγαπούμε υπηρετώντας το καλό. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι πρέπει να ζούμε το σήμερα, μέρα με την μέρα χωρίς σκοτούρες, ούτε για το παρελθόν και ούτε για το μέλλον.

Εάν θα μπορούσατε να ταξιδέψετε αυτή την στιγμή, που θα πηγαίνατε;

Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος και ευλογημένος, καθώς λόγω της δουλειάς μου είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω πολλά ταξίδια σε φανταστικά μέρη. Μπορώ να πω ότι αυτά τα ταξίδια, τα επαγγελματικά κυρίως, είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου χόμπι, γιατί εκτός από τις γνώσεις που αποκομίζω, μου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσω συναδέλφους που θεωρούνται κορυφή στον επαγγελματικό μου χώρο και η αλληλεπίδραση μαζί τους μου δίνει φανταστικές ιδέες και απόψεις για το πως μπορώ να αναπτυχθώ όχι μόνο ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος! Θα ήθελα πάντως κάποια στιγμή να επισκεφτώ την Νέα Ζηλανδία!

Τι σας εμπνέει περισσότερο;

Ο αγώνας που δίνω καθημερινά να βελτιωθώ ως άνθρωπος και επαγγελματίας, προσφέροντας ευτυχία στον οικογενειακό και κοινωνικό μου περίγυρο. Πιστεύω απόλυτα στο γνωμικό που λέει ότι «αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου». Με εξιτάρει η ιδέα να αλλάξω τον τρόπο που ο υπόλοιπος κόσμος βλέπει το επάγγελμά μου καθώς και το όραμά μου να αλλάξω προς το καλύτερο την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ!

Θεωρείτε πως είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής χαρακτήρας;

Ήμουν εσωστρεφής σαν χαρακτήρας, όσο όμως μεγαλώνω γίνομαι πιο εξωστρεφής γιατί πιστεύω ότι πρέπει να εκδηλώνω τις ιδέες και απόψεις μου και να δίνω το στίγμα μου. Εκείνο που διαπιστώνω είναι ότι πολλές από τις ιδέες μου έχουν αποδοχή και επηρεάζουν και την συμπεριφορά πολλών συνανθρώπων μου.

Τί εντύπωση πιστεύετε ότι δίνετε όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά;

Την εντύπωση του στρυφνού και δυσπρόσιτου ανθρώπου! Φυσικά αυτή η εντύπωση αλλάζει στις επόμενες συναντήσεις.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε χαρά;

Όταν υπάρχει υγεία, ευτυχία, ευημερία στην οικογένειά μου, στον στενό και ευρύτερο περίγυρό μου. Όταν επικρατούν οι δυνάμεις του καλού, είναι κάτι που με γεμίζει χαρά.

Ποια η στάση σας, σε ανθρώπους που ξέρετε ότι δεν μπορούν να σας προσφέρουν κάτι σε αντάλλαγμα;

Προσπαθώ να τους βοηθώ και να τους δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ζωής μας. Κρινόμαστε από αυτά που δίνουμε, ιδίως στους ανθρώπους από τους οποίους δεν έχουμε κανένα συμφέρον και όχι από αυτά που παίρνουμε.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο δυνατό/ή;

Η αίσθηση ότι επιτελώ το καθήκον μου στο ακέραιο σαν σύζυγος, πατέρας και επαγγελματίας. Η αίσθηση ότι είμαι χρήσιμος και έχω κάτι διαφορετικό να δώσω στον κόσμο, η αίσθηση ότι γράφω τη δική μου ιστορία!

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας όνειρο;

Να βλέπω την οικογένειά μου ευτυχισμένη, τα παιδιά μου να γίνονται σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και να μπορώ μέσω του επαγγέλματός μου να αλλάξω τις ζωές σε όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορώ, αφήνοντας το δικό μου στίγμα στο επάγγελμά μου και στην κοινωνία γενικότερα!

Info: Ο Δρ. Ανδρέας Άσπρος είναι Αισθητικός Οδοντίατρος και ιδιοκτήτης του Aspros Smile Design σε Λευκωσία και Πάφο με ειδικότητα στην τεχνολογία FASTBRACES®.

[social title=”” subtitle=”” link=”https://www.facebook.com/SmileDesignCyprus/” icon=”fa-facebook”] / [social title=”” subtitle=”” link=”https://www.instagram.com/aspros.smiledesign/” icon=”fa-instagram”]

 

Share this:
Cheap Website Traffic