09/12/2018 13:27

Π. Παυλόπουλος: Δεν νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

Δεν νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είπε πως το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο υπό τις προϋποθέσεις που δημιουργούν ένα κράτος, το οποίο το πολύ μπορεί να έχει ομοσπονδιακή μορφή.

Σε ομιλία του, στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «δεν νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν, γιατί αυτό είναι αντίθετο με την ιστορία του διεθνούς  δικαίου», σημειώνοντας πως «αν αποδεχόμασταν μια τέτοια λύση η Κύπρος θα βρισκόταν στο έξης έχοντας αποδεχθεί κάτι που είναι πέρα από την ιστορία και το διεθνές δίκαιο θα αδυνατούσε στην πορεία να εκπληρώσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε κράτος μέλος, με αποτέλεσμα η ίδια να οδηγούσε τον εαυτό της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Πρώτη προϋπόθεση είναι λύση ομοσπονδιακού τύπου και έχουμε τη δυνατότητα στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου να βρούμε τη μορφή της ομοσπονδιακής λύσης που ταιριάζει σε αυτό τόπο και το λαό του», πρόσθεσε.

Tags: