Μέλος σπείρας διαρρηκτών o 29χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Μέλος σπείρας διαρρηκτών o 29χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Μέλος σπείρας διαρρηκτών που δρα ανά την Ευρώπη, εκτιμάται πως είναι ο 29χρονος Ευρωπαίος πολίτης που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σήμερα τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση, για τη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου, που διαπράχθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο 29χρονος έχει παραδεχθεί εμπλοκή στη διάρρηξη του καταστήματος, από το οποίο κλάπηκαν χρυσαφικά αξίας 45 χιλιάδων ευρώ, κατονομάζοντας δυο ακόμη Ευρωπαίους πολίτες ως συνεργούς του.

“Γίνονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν τα πλήρη στοιχεία τους, σε μια προσπάθεια να συλληφθούν και να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη”, είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας “φαίνεται ότι είναι μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνται σε διαρρήξεις και κλοπές”.

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες σε τεκμήρια της υπόθεσης, απομονώθηκε το γενετικό υλικό του 29χρονου, που φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στην Ευρώπη και το όνομα του είχε τοποθετηθεί στο stop list της Αστυνομίας.

Χθες βράδυ, ο ύποπτος έφτασε από το εξωτερικό στην Κύπρο και αμέσως αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, δεν αποκλείεται να επέστρεψε στο νησί για διάπραξη νέας διάρρηξης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε, το πρωί, το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη προσωποκράτηση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ