Το «υπεξ» αντιδρά στην εκδήλωση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων στις 9/12

Το «υπεξ» αντιδρά στην εκδήλωση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων στις 9/12

Με ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» αναφέρεται στην εκδήλωση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στο οδόφραγμα της Πύλας – Περγάμου και σημειώνει ότι αναμένει από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία «να μην επιτρέψουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να δημιουργήσουν ένταση».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ανακοίνωση του «υπεξ» υπενθυμίζει ότι μια ομάδα Ε/κ πραγματοποίησε παρόμοια εκδήλωση στις 29 Νοεμβρίου στη Δερύνεια, εμποδίζοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις διελεύσεις, ενώ σε φυλλάδια που μοίρασαν γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν αυτές τις εκδηλώσεις που «προβοκάρουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών και κλονίζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Για την εκδήλωση που η ίδια ομάδα θα πραγματοποιήσει στις 9 Δεκεμβρίου για το οδόφραγμα Πύλας – Περγάμου, το «υπεξ» αναφέρει ότι κάτοικοι της Πύλας επικοινώνησαν με το «υπουργείο» εκφράζοντας ανησυχία και σημειώνοντας πως έτσι κι αλλιώς η διέλευση από το συγκεκριμένο οδόφραγμα γίνεται με δυσκολία λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ζήτησαν να μην δοθεί άδεια σε τέτοιες εκδηλώσεις σε αυτό το οδόφραγμα.

Το «υπουργείο εξωτερικών» αναφέρει ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία σχετικά με ενέργειες «που έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένταση και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων και την ευημερία στο χωριό της Πύλας».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι η ένταση που κάποιοι εδώ και καιρό θέλουν να δημιουργήσουν δεν θα ωφελήσει καμία πλευρά.

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ