Ο Ερχιουρμάν καλεί τις γυναίκες θύματα βίας να προσφύγουν στην «αστυνομία»

Ο Ερχιουρμάν καλεί τις γυναίκες θύματα βίας να προσφύγουν στην «αστυνομία»

Σαράντα παράπονα σε 8 μέρες υποβλήθηκαν στην «ειδική μονάδα ενάντια στη βία» που δημιούργησε η «γενική διεύθυνση αστυνομίας» για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιστατικών βίας ενάντια στις γυναίκες στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρει ότι η εν λόγω «ειδική μονάδα» έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες των παραπόνων που έχει δεχθεί και κάλεσε τις γυναίκες που υπόκεινται σε βία να ενημερώνουν χωρίς καθυστέρηση την «αστυνομία», λέγοντας πως η άμεση ενημέρωση είναι σημαντική.

Από τις 26 Νοεμβρίου που άρχισε να λειτουργεί η εν λόγω «ειδική μονάδα» μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, σημείωσε, έχουν υποβληθεί 40 παράπονα, εκ των οποίων τα 22 στην περιοχή της Λευκωσίας, τα 9 στην Αμμόχωστο, τα 4 στην Κερύνεια, 2 στην Μόρφου και 3 στο Τρίκωμο.

Ολόκληρο τον Οκτώβριο, πρόσθεσε, η «αστυνομία» δέχθηκε συνολικά 205 παράνομα για άσκηση βίας εναντίον γυναικών, παρατηρώντας ότι μέσα σε 8 ημέρες τα παράπονα προς την «ειδική μονάδα» φτάνουν το 20% του προαναφερόμενου αριθμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ