Μαρία Θωμά: Η αγαπημένη lifestyle blogger του Wednesday Morning Coffee, αποκαλύπτεται!

Μαρία Θωμά: Η αγαπημένη lifestyle blogger του Wednesday Morning Coffee, αποκαλύπτεται!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε πραγματικά χαρούμενος/ή;

Όσο μεγαλώνω βρίσκω χαρά σε καθημερινά, μικρά πράγματα. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη όταν βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους, αυτό είναι σίγουρο. Τώρα αν πρέπει να θυμηθώ την τελευταία φορά που ένιωσα πραγματικά χαρούμενη, νομίζω πως ήταν χθες το βράδυ που πήγα για μια βόλτα με τις φίλες μου και γελάσαμε πάρα πολύ!

Τι σας κάνει να γελάτε με την καρδιά σας;

Γελάω με την καρδιά μου όταν είμαι χαλαρή, όταν ξεφεύγω επιτέλους από το άγχος και το τρέξιμο. Γελάω πολύ με όλες τις χαζομάρες που λέμε με τις φίλες μου, με τα αστεία τους και τις ιστορίες τους.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας, αυτή την περίοδο;

Ο στόχος μου είναι να καταφέρουμε να πάρουμε το Wednesday Morning Coffee σε ένα άλλο επίπεδο, χωρίς απαραίτητα να μπορώ να προσδιορίσω τι προϋποθέτει αυτό.

Θα προτιμούσατε να είχατε ένα κουμπί με το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε πίσω τον χρόνο ή ένα κουμπί για να σταματήσετε τον χρόνο;

Αν είχα ένα κουμπί που να χειριζόταν τον χρόνο γενικότερα, θα επέλεγα να είχε περισσότερες ώρες η μέρα, γιατί δεν μου φτάνει ένα 24ωρο με τόσες δουλειές που έχω να κάνω! Τώρα, μεταξύ των δύο που ρωτάς, δεν ξέρω γιατί να θέλει κάποιος να πάρει πίσω τον χρόνο. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν μετανιώνει για τις επιλογές του, γιατί θεωρώ πως η κάθε στιγμή μας και η κάθε απόφαση που πήραμε, μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα. Επίσης πιστεύω πως τώρα διανύω μια πολύ καλή περίοδο της ζωής μου, άρα αν έπρεπε να διαλέξω, νομίζω πως θα επέλεγα να σταματήσει ο χρόνος.

Εάν θα μπορούσατε να ταξιδέψετε αυτή την στιγμή, που θα πηγαίνατε;

Αν μου έκανες αυτή την ερώτηση πριν 5 χρόνια θα έπαιρνες πολύ διαφορετική απάντηση, αλλά αυτή τη στιγμή, αν μπορούσα θα έκανα ένα ταξίδι εκτός Ευρώπης, με ένα backpack στην πλάτη, σε μέρη που δεν έχω πάει ποτέ. Ακούγεται τόσο εκτός των νερών μου όλο αυτό, αλλά είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να το κάνω. Τώρα δεν ξέρω ποιος θα κουβαλάει το backpack στο τέλος, αλλά εγώ θα το παλέψω!

Τι σας εμπνέει περισσότερο;

Στο Wednesday Morning Coffee γράφω για καθημερινά θέματα που απασχολούν έναν σύγχρονο άνθρωπο, μέσα από εμπειρίες δικές μου ή των ανθρώπων γύρω μου. Εμπνέομαι από τη δουλειά μου, από την οικογένειά μου, από αυτά που διαβάζω, που βλέπω, που ακούω. Με εμπνέει η ζωή, γενικότερα.

Θεωρείτε πως είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής χαρακτήρας;

Είμαι κοινωνική και συναναστρέφομαι εύκολα με τον κόσμο, γι’ αυτό και οι περισσότεροι θεωρούν πως είμαι εξωστρεφής χαρακτήρας. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είμαι όσο εξωστρεφής μπορεί να φαίνομαι. Προσπαθώ όμως να βγω από το καβούκι μου όσο μπορώ και νομίζω πάει καλά! Με τόσες φωτογραφίες που βγάζω για το Wednesday Morning Coffee, θέλοντας και μη, γίνομαι πιο εξωστρεφής, τι να κάνω!

Τί εντύπωση πιστεύετε ότι δίνετε όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά;

Ελπίζω να δίνω την εντύπωση ενός ανθρώπου με θετική ενέργεια.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε χαρά;

Είμαι χαρούμενη όταν οι άνθρωποί μου είναι καλά. Δεν ξέρω αν ωρίμασα, αλλά πριν 20 χρόνια θα σου έλεγα πως με κάνει χαρούμενη μόνο το να βγαίνω έξω με τις φίλες μου και να περνάω καλά. Δε λέω, και η διασκέδαση είναι πολύ σημαντική, αλλά χωρίς την υγεία δεν πας πουθενά. Κυριολεκτικά!

Ποια η στάση σας, σε ανθρώπους που ξέρετε ότι δεν μπορούν να σας προσφέρουν κάτι σε αντάλλαγμα;

Η εμπειρία μου, μου έμαθε πως αν περιμένεις πως θα πάρεις αυτά που δίνεις, θα απογοητεύεσαι συνέχεια! Έμαθα να μην περιμένω αντάλλαγμα όταν προσφέρω κάτι ή όταν συναναστρέφομαι με κάποιον. Όταν δίνω κάτι, το κάνω επειδή το θέλω εγώ και αυτό είναι που με χαροποιεί και με γεμίζει. Τώρα, αν κάποιος νοιώσει πως θέλει να μου προσφέρει κάτι με τη σειρά του, εννοείται πως θα με χαροποιήσει, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο δυνατό/ή;

Η αίσθηση της επίτευξης ενός στόχου μου. Βάζω πάντα μικρούς στόχους για να προχωρώ με σταθερά βήματα και κάθε φορά που καταφέρνω να ολοκληρώνω κάτι, αισθάνομαι πολύ καλά και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας όνειρο;

Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να μεγαλώσει τόσο πολύ το Wednesday Morning Coffee, που να μην χρειάζεται να βγαίνω έξω για τον καθιερωμένο πρωινό καφέ της Τετάρτης, αλλά να μπορώ να προσκαλώ τους φίλους μου και να τους φτιάχνω καφέ στο γραφείο μας!

Info: Η Μαρία Θωμά είναι η ψυχή του blog: https://www.wednesdaymorningcoffee.com/

Κατηγορία LIFE