05/12/2018 22:36

Καρέ – Καρέ η επίσκεψη η επίσκεψη του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε σήμερα ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ και Κάθριν, προς το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, που αυτές τις γιορτινές μέρες βρίσκεται μακριά από οικογένεια και φίλους.

Το πριγκιπικό ζεύγος έφτασε στο αεροδρόμιο των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου στις 14:30 με ένα Airbus A330-200 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενο από δεκάδες δημοσιογράφους, κινηματογραφιστές και φωτορεπόρτερ.

Τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, αρχιστράτηγος James Illingworth, ο ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας Stephen Lilly, o Ακόλουθος Άμυνας της Υπάτης Αρμοστείας  Martyn Forgrave και ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, Σμήναρχος Chris Snaith.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και η σύζυγος του συναντήθηκαν με το προσωπικό που υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για το έργο που επιτελείται.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ανά πάσα στιγμή σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, βρίσκονται άνδρες και γυναίκες του Βρετανικού στρατού για την υπεράσπιση της ασφάλειας και των συμφερόντων της πατρίδας τους.

“Αυτή την εορταστική περίοδο, υπάρχουν ανεπτυγμένοι σε επιχειρήσεις περίπου 11 χιλιάδες, ναύτες, στρατιώτες, αεροπόροι και πεζοναύτες”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 30 επιχειρήσεις σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, από τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, το Κουβέιτ, μέχρι την Ουκρανία.

Εδώ στην Κύπρο, είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απευθυνόμενος προς τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Βρετανικές Βάσεις, “υποστηρίζετε την επιχείρηση Shader και τις παγκόσμιες προσπάθειες για να νικηθεί το ισλαμικό κράτος”.

Περίπου χίλιοι Βρετανοί στρατιώτες, πρόσθεσε, βρίσκονται στο Αφγανιστάν και εκπαιδεύουν σύμμαχους, άλλοι χίλιοι βρίσκονται ανεπτυγμένοι στον Νότιο Ατλαντικό για στήριξη των νησιών Φώκλαντ, ενώ χίλιοι στρατιώτες είναι τοποθετημένοι στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής πολεμώντας τους τζιχαντιστές.

Ανέφερε δε πως, μπορεί όλα αυτά να γίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς κανέναν άμεσο έπαινο ή αναγνώριση αυτής της συνεισφοράς, ωστόσο υπογράμμισε ότι για τους ίδιους τους στρατιώτες είναι το καθήκον τους στην υπηρεσία της πατρίδας.

“Καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, εγώ και η Κάθριν νιώθουμε έντονα την ανάγκη να επαινέσουμε το έργο σας και να αναγνωρίσουμε τις θυσίες σας” είπε και συμπλήρωσε ” βάζετε πρώτα απ` όλα το καθήκον, όπως και οι οικογένειες σας, κάποιες από τις οποίες γνωρίσαμε χθες στο πάρτι που οργανώθηκε στο παλάτι του Κένστινγκτον”.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έστειλε τις θερμές του ευχαριστίες για την αφοσίωση στο καθήκον και εξέφρασε την χαρά του που, μαζί με την σύζυγο του, μπόρεσαν να περάσουν κάποιο χρόνο μαζί με το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολούθως μετέβησαν στη λέσχη αξιωματικών, μεταφέροντας δώρα και γράμματα από οικογένειες μελών του προσωπικού, που χθες συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο πάρτι στο παλάτι του Κένστινγκτον.

Αρκετές οικογένειες που ζουν στις Βρετανικές Βάσεις ανέμεναν το πριγκιπικό ζεύγος για να το χαιρετήσουν κατά την έξοδο τους από το κτίριο της λέσχης αξιωματικών, ενώ η επίσκεψη τους ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια αίθουσας αναψυχής.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ αναχώρησαν από την Κύπρο λίγο μετά τις 18:00.

Tags: