Πέραν των 200 κλήσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – Στον Κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας για συντονισμό ο Διευθυντής

Πέραν των 200 κλήσεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – Στον Κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας για συντονισμό ο Διευθυντής

Σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης, την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία για παροχή βοήθειας βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης ομάδα εθελοντών από το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών ΕΤΕΑ παρέχει βοήθεια στις ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η Πυροσβεστική εργάζεται με 20 συνεργεία από τις επαρχίες Λευκωσίας , Λεμεσού, Λάρνακας και από την ΕΜΑΚ.

Ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρει ότι οι κλήσεις ιεραρχούνται βάση της σοβαρότητας τους και απευθύνεται έκκληση στο κοινό να είναι υπομονετικό και να καλεί την Πυροσβεστική όταν αυτό κρίνεται απόλυτα αναγκαίο και μπορεί να προσφερθεί ουσιαστική βοήθεια.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Διευθυντής της ΠΥ βρίσκεται από τις 04.00 στον κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας για συντονισμό.

Μέχρι στιγμής η ΠΥ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων δέχθηκε πέραν των 200 κλήσεων. Οι κλήσεις κυρίως αφορούσαν την επαρχία Λευκωσίας και τις περιοχές Φανερωμένης , Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς , τα κέντρο της πόλης, Στρόβολο, Λατσιά και Δάλι.

Έχουν έως τώρα ελεγχθεί και πέραν των 80 υποστατικών από τα οποία πρέπει να αντληθεί νερό. Αριθμός κλήσεων αφορούσε ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους χώρους καθώς επίσης και διάσωση εγκλωβισμένων οδηγών σε οχήματα εντός πλημμυρισμένων δρόμων.

Στην επαρχία Λεμεσού η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 6 συνολικά περιστατικά που αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων στις περιοχές Τραχωνίου , Παρεκκλησιάς και Αμαθούντος. Στην Παρεκκλησιά υπήρξε και αποκοπή ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ όπου και μετακινήθηκαν σε συνεργασία με συνεργείο της Αρχής.