Ο Τζορτζ Μπους ήθελε στην κηδεία του τον Τραμπ – Ο λόγος απλός

Ο Τζορτζ Μπους ήθελε στην κηδεία του τον Τραμπ – Ο λόγος απλός

Στο Καπιτώλιο, εκεί όπου πριν από σχεδόν 60 χρόνια ξεκίνησε η πολιτική του σταδιοδρομία, τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Τζορτζ Μπους. Του 41ου προέδρου των ΗΠΑ που μετά θάνατον φρόντισε να ενώσει τους Αμερικανούς, ζητώντας να παραβρεθεί στην κηδεία του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν από μερικούς μήνες είχε προκληθεί σάλος στις ΗΠΑ, όταν ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της πολιτικής ζωής των ΗΠΑ, ο Τζον ΜακΚέιν είχε ζητήσει να μην βρεθεί στην κηδεία του ο Ντόναλντ Τραμπ. Για τον Τζορτζ Μπους, έναν πρώην πρόεδρο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο εκλιπών είχε κάνει σαφές πως ήθελε να είναι παρών στην κηδεία του ο Ντόναλντ Τραμπ. Κι ας μην τον είχε ψηφίσει στις εκλογές του 2016, όπως είχε δηλώσει! Η αντιπάθεια ανάμεσα στην οικογένεια Μπους και τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ είναι δεδομένη. Αλλά σύμφωνα με το CNN, ο λόγος ήταν πως ήθελε να βάλει το θεσμό της προεδρίας πάνω από προσωπικές εχθρότητες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χάλασε το χατίρι του Μπους. Και βρέθηκε στο Καπιτώλιο για να τον αποχαιρετίσει. Πήρε τη μαυροντυμένη Μελάνια από το χέρι και απέτισαν φόρο τιμής στον Μπους. Ο Αμερικανός πρόεδρος στάθηκε μπροστά από το φέρετρο του πρώην προέδρου και χαιρέτισε στρατιωτικά.

Και αφού έκανε το… καθήκον του, το προεδρικό ζεύγος αποχώρησε.

Κατά τη δύση του ηλίου, η σορός του Τζορτζ Μπους έφτασε στο Καπιτώλιο. Εκεί περίμενε η οικογένειά τους. Όλοι τους με το χέρι στην καρδιά είδαν το τιμητικό άγημα να μεταφέρει το φέρετρο, καλυμμένο πάντα με την αμερικανική σημαία και να περνά τις πύλες της επιβλητικής έδρας του Κογκρέσου αφού πρώτα ακούστηκαν 21 κανονιοβολισμοί.

 

 

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ