Μαθητής έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τα βιβλία που δεν παρέλαβαν ακόμη

Μαθητής έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τα βιβλία που δεν παρέλαβαν ακόμη

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, στην οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κάποια βιβλία δεν έχουν ακόμη παραληφθεί, απέστειλε η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ).

«Με ανησυχία έχουμε πληροφορηθεί από συμμαθητές μας ότι για κάποια μαθήματα δεν έχουν παραλάβει ακόμα βιβλία. Θεωρούμε αυτή την κατάσταση τραγική, καθώς από τους μαθητές αυτούς λείπει ένα σημαντικό εργαλείο για τη μελέτη των μαθημάτων τους», αναφέρει η ΠΣΕΜ στην επιστολή της, στην οποία κοινοποίησε στα ΜΜΕ.

Προσθέτει ότι «δυστυχώς η κατάσταση αυτή ενισχύει τις ανησυχίες ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων, καθώς η μη διανομή βιβλίων παρατηρείται σε συγκεκριμένους κλάδους».

«Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και ζητούμε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα ούτως ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τα βιβλία που τους είναι απαραίτητα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους» καταλήγει η επιστολή της ΠΣΕΜ προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

ΚΥΠΕ