Καταστροφές και πλημμύρες και στα κατεχόμενα από την νυχτερινή καταιγίδα

Καταστροφές και πλημμύρες και στα κατεχόμενα από την νυχτερινή καταιγίδα

Μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές προκάλεσε και στα κατεχόμενα η καταιγίδα που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, η βιομηχανική περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία βυθίστηκε στα νερά ενώ καταστροφές υπέστησαν καταστήματα και υποστατικά όπου το νερό μπήκε μέσα. Μπροστά στο αθλητικό κέντρο Ατατούρκ σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας ένα αυτοκίνητο αναποδογυρίστηκε λόγω του δυνατού αέρα ενώ σε πολλές περιοχές της πόλης σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Η ιστοσελίδα δημοσιεύει αρκετές φωτογραφίες από τις κατά τόπου ζημιές που προκάλεσε η βίαιη νεροποντή. Γράφει επίσης ότι ζημιές υπέστησαν σπίτια και καταστήματα και στην Κυθρέα. Ο τοίχος μάντρας στην Κυθρέα κατέρρευσε σκοτώνοντας κατσίκια και κότες που είχε ο ιδιοκτήτης στην αυλή του.

Η «αστυνομία» ανακοίνωσε το πρωί ότι είχε κλείσει μεγάλος κεντρικός δρόμος στην Λευκωσία που έφτανε μέχρι το «κρατικό» νοσοκομείο λόγω της πλημμύρας και η τροχαία κίνηση διοχετευόταν για ορισμένη ώρα σε άλλους δρόμους.

Στον ορεινό δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος 500 μέτρων και ο δρόμος έκλεισε για την τροχαία κίνηση.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο Ριζοκάρπασο όπου σπίτια πλημμύρισαν. Ο «δήμος» Ριζοκαρπάσου στην σελίδα του στο facebook γράφει ότι γίνεται καταγραφή των ζημιών και ζητεί από τους πολίτες που επηρεάστηκαν να επικοινωνήσουν με κάποια τηλέφωνα για την βοήθεια που χρειάζονται.

Ο «δήμος» Λευκωσίας ανακοίνωσε το πρωί ότι στην γραμμή 185 για περιστατικά έκτακτης ανάγκης δέχθηκε 39 παράπονα και πως ομάδες του «δήμου» βρίσκονται σε διάφορες περιοχές για την παροχή βοήθειας.

Στο Τραχώνι, η Γενί Ντουζέν δημοσιεύει φωτογραφίες από τεράστιες ποσότητες χαλαζιού σε σχήμα μεγάλων τούβλων.

Πλημμύρισαν επίσης «εργατικές κατοικίες» σε διάφορες περιοχές στα όρια της Λευκωσίας ή σε γύρω χωριά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: yeniduzen.com

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ