Επί ποδός η Πυροσβεστική που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις

Επί ποδός η Πυροσβεστική που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις

‘Εντεκα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα της Πολιτικής ‘Αμυνας βρίσκονται επί ποδός στη Λευκωσία ανταποκρινόμενα σε κλήσεις που δέχεται από τις 2.22 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν  τις πρώτες πρωινές ώρες την πρωτεύουσα.

“Δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα. Πιθανότατα οι κλήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 150. Ωστόσο μπορεί σε κάποιες από αυτές να μην χρειαστεί τελικά η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί μπορεί να υποχωρήσουν τα νερά”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ανέφερε πως οι περιοχές που επλήγησαν κυρίως είναι το κέντρο της πόλης, η περιοχή Φανερωμένης, το Καϊμακλί, η Αγλαντζιά, ο Στρόβολος, τα Λατσιά και το Δάλι.

Τα περιστατικά για τα οποία κλήθηκε σε βοήθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους και άλλα υποστατικά, ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους και διασώσεις ατόμων που βρίσκονταν εγκλωβισμένα εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σημείωσε ο κ. Κεττής.

Επεσήμανε πως από τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, δεν φαίνεται να διέτρεξε άμεσο κίνδυνο η ζωή οποιουδήποτε ατόμου. Ο κ. Κεττής είπε πως για αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε προσωπικό που ήταν εκτός Υπηρεσίας και πως ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας από τις 4 το πρωί βρέθηκε στο Κεντρικό Σταθμό της Λευκωσίας για εποπτεία και συντονισμό.

Σε ό,τι αφορά τη Λεμεσό ανέφερε πως η Πυροσβεστική δέχθηκε από τις 1.19 το πρωί έξι συνολικά κλήσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων σε Τραχώνι, Παρεκκλησιά και Αμαθούντα.

‘Όπως είπε, στην Παρεκκλησιά από την πτώση δέντρου αποκόπηκαν καλώδια και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού

Επίσης υπήρξε πτώση δέντρου στο ύψος του γεφυριού Διπόταμου εντός του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και για την αντιμετώπιση του περιστατικού αυτού ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ.

Ο κ. Κεττής υπογράμμισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επαφή και σε συντονισμό με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, τα Δημόσια ‘Εργα και την Αστυνομία. Σημείωσε πως βρίσκονται επίσης σε επαφή με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για συνεχή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα καιρικά φαινόμενα.

Ανέφερε ακόμη πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ιεραρχεί τα περιστατικά, βάσει της σοβαρότητάς τους και ο κόσμος καλείται να μην καλεί την Πυροσβεστική όταν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν χρειάζεται η παρέμβασή της. Επίσης, σημείωσε, εάν έχει ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική αλλά έχουν υποχωρήσει τα όμβρια ύδατα, το κοινό καλείται να ειδοποιεί την Υπηρεσία ότι δεν χρειάζεται η ανταπόκρισή της.

Σημείωσε τέλος πως από τις 4.30 πμ μέλη του εθελοντικού οργανισμού ΕΤΕΑ βοηθούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ