Έντονη βροχόπτωση έπληξε την Κύπρο – Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι σε Λευκωσία και Λεμεσό

Έντονη βροχόπτωση έπληξε την Κύπρο – Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι σε Λευκωσία και Λεμεσό

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν την Τρίτη τα ξημερώματα στην Κύπρο, με καταρρακτώδεις βροχές, έντονο χαλάζι, και ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα ήταν εντονότερα στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού από τις 2 τα ξημερώματα και μετά.

Στη Λεμεσό πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και υποστατικά και αυτοκίνητα όταν μεταλλικές κατασκευές και ηλιακοί θερμοσύφωνες υφαρπάγησαν λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ υπήρξαν και πτώσεις δένδρων σε δρόμους και υποστατικά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το Τραχώνι, το Πεντάκωμο, την Παρεκκλησιά,, το Πισσούρι, την Πάχνα και τη Λάνεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δρόμοι Παλώδειας-Αγρού, Αγίας Παρασκευής-Αγρού και Λάνειας-Τριμίκλινης, έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος.

Ίδιο περίπου σκηνικό και στην επαρχία Λευκωσίας, όπου είχαμε, πτώσεις δένδρων και ζημιές σε υποστατικά, ενώ αρκετοί δρόμοι θύμιζαν ποτάμια.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, στην επαρχία Λευκωσίας, οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

– Λεωφόρος Λάρνακος,
– Οδός Αμμοχώστου (παρά το Σομπάζ),
– Οδός Αλεξανδρουπόλεως (Στρόβολο),
– Οδός Σπύρου Κυπριανού (Στρόβολο)
– Επίσης, τα φώτα τροχαίας (Πρώην υπεραγορά Ορφανίδη) παρουσιάζουν βλάβη.

Επί ποδός από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια και απεγκλωβισμό προσώπων από παγιδευμένα από τους πλημμυρισμένους δρόμους οχήματα.

Φωτογραφίες από τον Στρόβολο
Φωτογραφίες από Παρεκκλησία

Πηγή: philenews.com

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ