Χρόνο για διαβούλευση δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ, που ανέστειλαν την απεργία τους

Χρόνο για διαβούλευση δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ, που ανέστειλαν την απεργία τους

Με την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και την επιστροφή τους, από αύριο, στην εργασία τους, οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ δηλώνουν πως θα αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα με την Υπουργό Μεταφορών καθώς και των διαβουλεύσεων του Υπουργείου με την εταιρεία.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες  ΠΕΟ-ΣΕΚ, αναφέρεται πως λόγω της φόρτισης της ημέρας και της έντασης, εξαιτίας της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον τους, θα επιστρέψουν από αύριο στις εργασίες τους, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφαλή μεταφορά του επιβατικού κοινού της Επαρχίας Λεμεσού.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι δίνεται χρόνος λίγων ημερών στην εταιρεία, για να ξεκαθαρίσει με το Υπουργείο Μεταφορών τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν, “οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την ικανότητα της εταιρεία ν` ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της που αφορούν τους εργαζόμενους”.

Στην απόφαση για αναστολή της απεργίας, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι συνέβαλε και η θερμή παράκληση της Υπουργού Μεταφορών για άρση των μέτρων, όσο και η πρόσκληση της προς τις συντεχνίες και τους εργαζομένους για συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν εκ νέου σε Γενική Συνέλευση από τις συντεχνίες τους, για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των ενεργειών που θα γίνουν το διάστημα αυτό και αναλόγως θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ