Ο Σύνδεσμος Προπονητών (ΣΚΠΠ) συμμετείχε στο Συμπόσιο της AEFCA στην Αττάλεια

Ο Σύνδεσμος Προπονητών (ΣΚΠΠ) συμμετείχε στο Συμπόσιο της AEFCA στην Αττάλεια

Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου (ΣΚΠΠ) συμμετείχε στο 39ο Συμπόσιο της AEFCA (Alliance of European Football Coaches’ Associations), που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 8 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε την 3η Δεκεμβρίου, η παρουσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών δια του Προέδρου του Άντρου Κουλουμπρή στην ετήσια σύναξη της μεγαλύτερης ένωσης προπονητών ποδοσφαίρου παγκοσμίως ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Η παρουσία του ΣΚΠΠ στο συμπόσιο της Αττάλειας, προστίθεται, “έβαλε τέλος στις όποιες βλέψεις των Τουρκοκυπρίων προπονητών για αυτόνομη αναγνώρισή τους από την AEFCA”.

Το Συμπόσιο ασχολήθηκε με τις τάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ανάμεσα στους εισηγητές ήταν ο Ζεράρ Ουγιέ που ανέλυσε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ενώ ο Ζλάτκο Ντάλιτς (Ομοσπονδιακός της Κροατίας) φώτισε άγνωστες πτυχές της πορείας των Κροατών προς το θρίαμβο.

Ακόμα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τις ακαδημίες, το VAR στο ποδόσφαιρο, το γαλλικό μοντέλο ανάπτυξης του ποδοσφαίρου και η Serie A πριν και μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ανάμεσα στους εισηγητές ήταν και ο Τούρκος Χαμίτ Άλτιντοπ, πρώην άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ