Διπλό φονικό: «ο Λοΐζος Τζιωνής είναι μαλωμένος με την αλήθεια»

Διπλό φονικό: «ο Λοΐζος Τζιωνής είναι μαλωμένος με την αλήθεια»

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την αντεξέταση του ανακριτή της Σάββα Σιαμούτη από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή.

Ο συνήγορος του Τζιωνή υπνεθύμισε στον κ. Σιαμούτη ότι όχι ορκιστεί να πει την αλήθεια για όλα όσα συνέβησαν την 27η Απριλίου. Γίνεται αναφορά στις βιταμίνες που προμήθευσε ο κ. Σιαμούτης στον Τζιωνή με τον ανακριτή να λέει ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε τις βιταμίνες γιατί πονούσε η μέση του. Ο συνήγορος ρώτησε για ποιο λόγο δεν μεταφέρθηκε στον γιατρό ο κατηγορούμενος, αφού πονούσε η μέση του και είχε ενημερώσει ότι έκανε ενέσεις για τον πόνο.
Ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατάθεση ο κ. Σιαμούτης είπε ότι στο γραφείο βρισκόταν τρεις αστυνομικοί αφοί υπήρχε μεγάλος φόβος να μην αποδράσει ο ύποπτος και ότι σε εκείνη τη φάση ο Τζιωνής τους έδωσε το πρώτο και το δεύτερο σενάριο για το πως έγινε η δολοφονία. Σε εκείνη τη φάση δόθηκε στον Τζιωνή για τρίτη φορά το έντυπο όπου αναγράφονται τα δικαιώματά του λέγοντας χαρακτηριστικά «Καταντήσαμε να τους τζιερνούμε τζιαι καφγέ τζια να τους δίνουμε και τα δικαιώματά τους» προσθέτοντας ότι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί ήθελε να κινείται εκ του ασφαλούς.

Ο κ. Σιαμούτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εντοπίστηκαν τα παπούτσια του Τζιωνή στη σκηνή και ότι αυτός προέβαλε διάφορες δικαιολογίες ενώ όταν αναφέρθηκε στο 2ο σενάριο σύμφωνα με το οποίο είχε μπει και ο ίδιος στο σπίτι του ζεύγους τότε του διάβασαν εκ νέου τα δικαιώματά του. Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε στον μάρτυρα ότι τα δικαιώματα τα έδωσε στον κατηγορούμενο όταν το θυμήθηκε με τον ανακριτή να απαντάει ότι τα έδωσε με δική του πρωτοβουλία όταν ο κατηγορούμενος έθεσε τον εαυτό του εντός της σκηνής.

O συνήγορος υποστήριξε κατ’ επανάληψη ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως ο Τζιωνής για τα δικαιώματά του από τους ανακριτές με την κατηγορούσα αρχή να αντιδρά και τον ίδιο τον ανακριτή να υπνεθυμίζει στον συνήγορο ότι είναι έμπειρος ανακριτής και δεν θα μπορούσε να υποπέσει σε τέτοιο λάθος.
Σε σχέση με το περιεχόμενο της κατάθεσης ο κ. Σιαμούτης είπε χαρακτηριστικά ότι οι ανακριτές μεταξύ τους έλεγαν χαριτολογώντας πως «ο Λοϊζος Τζιωνής είναι μαλωμένος με την αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο ανακριτής, λοχίας Σάββας Σιαμούτης κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της δίκης εντός δίκης και επί των ενστάσεων που ήγειρε ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζιωνή και αφορούν τις καταθέσεις Τζιωνή,τις υποδείξεις σκηνών αλλά και την παραλαβή τεκμηρίων από το σπίτι της οδού Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, γεγονότα για τα οποία επικαλέστηκε ότι ο πελάτης του τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο λοχίας Σιαμούτης εξιστόρησε τα γεγονότα από τη σύλληψη του Τζιωνή, τις καταθέσεις και τις υποδείξεις σκηνών αλλά και την αναγνωριστική παράταξη κατά την οποία ο 15χρονος γιος του ζεύγους, αναγνώρισε τον Τζιωνή ως το πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι το βράδυ του φόνου.  Μάλιστα ο κ. Σιαμούτης κατέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο Λοϊζος Τζιωνής τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών αναφέροντας ότι δεν μπορεί ένα πρόσωπο που είναι χρήστης να αντέξει 15-16 μέρες χωρίς την δόση του.

Πηγή: philenews