Στην Κοκκινοτριμιθιά οι άτυποι μετανάτες που αφίχθηκαν τα χαράματα σε παραλία του Λατσιού

Στην Κοκκινοτριμιθιά οι άτυποι μετανάτες που αφίχθηκαν τα χαράματα σε παραλία του Λατσιού

Στον χώρο υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά μεταφέρονται οι οκτώ άτυποι μετανάστες οι οποίοι αφίχθηκαν τα ξημερώματα με ταχύπλοο σκάφος στα παράλια του Λατσιού. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ρυμουλκήθηκε από σκάφος της Λιμενικής στο λιμανάκι του Λατσιού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι οκτώ άτυποι μετανάστες κατάγονται από την Συρία και είναι ηλικίας 24 μέχρι και 41 χρόνων, όλοι άντρες. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες όμως μέλη της ΑΔΕ Πάφου, της Λιμενικής αστυνομίας και της υπηρεσίας αλλοδαπών. Επίσης συνέδραμαν μέλη της Πολιτικής Άμυνας και το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ οι μετανάστες είχαν αναφέρει ότι αφίχθηκαν με ταχύπλοο σκάφος στις 02:30 το πρωί από την Μερσίνα, το οποίο τελικά αναχώρησε μετά την αποβίβαση τους, η Αστυνομία, μετά από εκτεταμένες έρευνες εντόπισε το σκάφος που τους μετέφερε δίπλα από την παραλία του Τάκα στην παραλία “Πιτίλη” γνωστή ως παραλία των σκύλων.

Τα μέλη του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς προχώρησαν σε έλεγχο του σκάφους .

Οι οκτώ άτυποι μετανάστες αρχικά είχαν μεταφερθεί από το σταθμό της Λιμενικής Αστυνομίας στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για την λήψη στοιχείων και καταθέσεων με την βοήθεια διερμηνέα με σκοπό την πλήρη εξακρίβωση των στοιχείων τους αλλά και των συνθηκών άφιξής τους στην Κύπρο.

Όπως οι ίδιοι ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές έκαστος κατέβαλε το ποσό των 2.500 χιλιάδων ευρώ για την μεταφορά τους στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ