Σεμινάρια στήριξης για υπηκόους τρίτων χωρών από Δήμο Σωτήρας

Σεμινάρια στήριξης για υπηκόους τρίτων χωρών από Δήμο Σωτήρας

Σεμινάρια κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης για υπηκόους τρίτων χωρών διοργανώνει ο Δήμος Σωτήρας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με τους Δήμους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας και την εταιρεία Enoros Consulting Ltd, διοργανώνουν σεμινάρια Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης συνολικής διάρκειας 18 ωρών, για Υπηκόους Τρίτων Χωρών που βρίσκονται με νόμιμη άδεια παραμονής και εργασίας στην Κύπρο».

Το πρόγραμμα «έχει σκοπό να προσφέρει στους υπηκόων τρίτων χωρών ανάπτυξη της επίγνωσης των σκέψεων, συναισθημάτων και διαπροσωπικών σχέσεων τους, μέσα από ένα κύκλο συζητήσεων και προβληματισμού, αναφορικά με τον εαυτό τους, τους γύρω τους και φυσικά την ανάπτυξη της πολιτισμικής τους συνείδησης στο νέο περιβάλλον διαβίωσης».

Προστίθεται ότι «τα σεμινάρια κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία».

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται στο InterNapa College στη Σωτήρα από τις 12 μέχρι τις δύο το μεσημέρι, θα αρχίσουν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουν στις 13 και 20 Δεκεμβρίου 2018 και στις 10, 17 και 24 Ιανουαρίου 2019.

ΚΥΠΕ