01/12/2018 10:49

Στόχος της Κυβέρνησης η διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Στόχος της Κυβέρνησης ήταν, είναι και θα παραμείνει η διαφύλαξη και η διατήρηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως ένα από τα πιο βασικά γνωρίσματα της εθνικής μας ταυτότητας, της ιστορίας και των παραδόσεων μας, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου σε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την υποδοχή μέρους του τιμίου λειψάνου της Αγίας Άννας στην εκκλησία Τιμίου Προδρόμου, στον Κόρνο.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, σε συνεδρία του στις 5 Σεπτεμβρίου οικονομική βοήθεια ύψους €10.000 προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή, ανταποκρινόμενο σε αίτημα για σκοπούς εκτέλεσης εργασιών, επιδιόρθωσης και αναστήλωσης της παλιάς εκκλησίας της κοινότητας.

«Σημειώνω και ενημέρωση μας από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, ότι για την αποκατάσταση της υπό αναφορά διατηρητέας οικοδομής, έχει ήδη εγκριθεί επιχορήγηση ύψους €90.000, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης χαρισμένου συντελεστή με επιπρόσθετη χορηγία €95.581», ανέφερε ο Επίτροπος.

Ο κ. Φωτίου είπε ακόμη ότι με την αξιοποίηση και του κινήτρου της μεταφοράς υπολειπόμενου συντελεστή δόμησης, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά τα 600 τετραγωνικά μέτρα, θα είναι σε θέση η Εκκλησιαστική Επιτροπή να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα της για τη συμπλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης και αναστήλωσης της παλιάς εκκλησίας.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic