Για πρώτη φορά μια transgender αποκτά δική της στήλη στη Vogue

Για πρώτη φορά μια transgender αποκτά δική της στήλη στη Vogue

Η συγγραφέας και ακτιβίστρια Paris Lees έγινε το πρώτο transgender άτομο που στην 125 ετών ιστορία του περιοδικού Vogue, αποκτά κανονική, τακτική στήλη.

Η στήλη θα φιλοξενείται στη Βρετανική Vogue ενώ θα επικεντρωθεί στη ζωή της ως millennial γυναίκα στο Λονδίνο.

Η Lees ευχαρίστησε τον διευθυντή σύνταξης Edward Enninful για την κίνηση αυτή που φέρνει όπως λέει «φρέσκο αέρα» στην έκδοση.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Lees έγινε επίσης το πρώτο ανοιχτά trans πρόσωπο που φιλοξενήθηκε στη βρετανική Vogue.

H Lees συμμετείχε σε ένα επετειακό τεύχος του περιοδικού για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ημέρα που οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαζί με την Lees φωτογραφήθηκαν γυναίκες όπως η συγγραφέας Reni Eddo-Lodge, η καλλιτέχνις και κάτοχος του βραβείου Turner Gillian Wearing, η βουλευτής Stella Creasy κ.ά.

Η ίδια ευχαρίστησε το περιοδικό που την συμπεριέλαβε σε μία τόσο «ειδική περίσταση». «Δείτε πόσο έχουμε προχωρήσει», ανέφερε. «Είναι τρελό που είμαι στη Vogue. Ένα trans παιδί από τις εργατικές κατοικίες», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τα παιδιά στο σχολείο μου έλεγαν ότι ποτέ δεν θα γίνω κορίτσι, ποτέ δεν θα είμαι αρκετά όμορφη, ποτέ δεν θα γίνω αποδεκτή – ε λοιπόν, εδώ είμαι και τιμούν ως γυναίκα».

Η Lees άρχισε να γράφει για LGBT έντυπα όπως οι Gay Times και το Diva και συνέχισε με άρθρα στον Guardian και την The Daily Telegraph.

Τα περιοδικά i-D και Dazed έχουν κάνει συχνές αναφορές στη μάχη της κατά του bullying και των διακρίσεων και υπέρ της ισότητας.

Πηγή: www.lifo.gr

Κατηγορία LIFE